ASUS додала опцію Intel Baseline Profile для підвищення стабільності топових CPU Core

ASUSTeK Computer відреагувала на скарги користувачів щодо нестабільної роботи топових процесорів Intel Core 13-/14-го покоління в іграх. Вендор вирішив взяти ситуацію у свої руки та підготував оновлення UEFI для материнських плат LGA1700. У нових прошивках додана опція Intel Baseline Profile, покликана усунути цю проблему.

ASUS

За допомогою Intel Baseline Profile користувачі зможуть швидко повернутися до еталонних налаштувань Intel, що позитивно вплине на стабільність комп'ютера в деяких іграх. Однак слід пам'ятати, що ця опція в тому числі деактивує функцію ASUS Multicore Enhancement, тобто негативно впливає на продуктивність. Наприклад, у Cinebench R23 результат флагманського Intel Core i9-14900KS впаде на 12,6% — з 40 998 до 35 851 бала.

ASUS

Завантажити прошивку з опцією Intel Baseline Profile для плат ASUS LGA1700 можна на офіційному сайті вендора. «Дякую ASUS! Користувачам потрібен простий спосіб скинути налаштування до тих, які виробник апаратного забезпечення перевірив як стабільні. Без цього ПК-геймінг перетворився на невиправну ненадійність», — коментує голова Epic Games Тім Суіні (Tim Sweeney).

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 84)

Всі новини за 20.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: