AMD та Vindral продемонстрували технологію потокової передачі відео 8K HDR

Компанія Vindral спільно з AMD показала технологію потокової передачі відео високої роздільної здатності з наднизькими затримками. Це робоче рішення, яке готове для комерційного впровадження, що дозволяє організовувати трансляції у форматі 8K з підтримкою HDR при глибині кольору 10 біт.

Апаратна частина побудована на медіаприскорювачах AMD Alveo MA35D. Ці пристрої орієнтовані на потокову передачу відео AV1, H.265 і H.264 при низьких затримках, підтримують багатопотокові трансляції та мають вбудовані механізми оптимізації відеопотоку на базі ШІ. Згідно з описом, один Alveo MA35D вміє обробляти чотири потоки 8K AV1 при 30 fps, вісім потоків 4K 60 fps і 32 потоки 1080p 60 fps.

Відомо, що Vindral пропонує потокову передачу 8K AV1 при низьких затримках і синхронізації всіх глядачів. Демонстраційну версію такого потокового мовлення показано на конференції NAB Show у Лас-Вегасі. Поки що формат 8K не має широкого поширення у споживчому сегменті, але така технологія може мати попит у бізнес-сегменті — від кіберспорту до торгівлі. І Vindral спільно з AMD вже знаходиться на передньому краю прогресу, пропонуючи готове технічне рішення.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 16.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: