Intel Arrow Lake: перші тести інтегрованих відеоядер

У процесорах Core Ultra 200 (Arrow Lake) корпорація Intel не тільки перейде на нові архітектури x86-ядер, заодно відмовившись від Hyper-Threading, але й оновить графічний блок. Він буде виконаний на архітектурі Xe-LPG покоління Alchemist, тобто близький до дискретних GPU Intel. Причому для настільних та мобільних чипів Arrow Lake компанія підготувала два різні графічні модулі. Обидва варіанти iGPU днями були помічені в онлайн-базі SiSoftware.

Intel Arrow Lake

Мобільні процесори Intel Arrow Lake-H отримають вбудовану графіку на вісім Xe-ядер або 128 виконавчих блоків (Execution Units, EU). В той самий час десктопні рішення оснащуються щонайбільше чотирма Xe-ядрами або 64 EU. Для нових iGPU характерна наявність відповідно 8 та 4 Мбайт кеш-пам'яті L2, а тактова частота знайдених у базі SiSoftware зразків знаходилася біля позначки 2,0 ГГц.

Intel Arrow LakeIntel Arrow Lake

Якщо говорити про результати перших тестів, то в них графіка мобільних CPU Arrow Lake-H демонструє швидкодію рівня відеокарти Arc A310. З іншого боку, інженерну версію мобільного процесора Lunar Lake наздогнати не вдалося. Ці чипи, розраховані використання в тонких і легких ноутбуках, отримають потужнішу інтегровану графіку покоління Battlemage на 8 Xe-ядер.

Intel Arrow Lake

Усі вищезгадані процесори Intel вийдуть у другій половині цього року.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 15.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: