Нові Radeon RX 550 продовжують надходити у продаж — ASRock представила низькопрофільний варіант

Пройшло сім років з моменту релізу відеокарт Radeon RX 550, але ця бюджетна модель не тільки присутня на ринку, та й навіть отримує нові варіанти. Несподівано компанія ASRock вирішила випустити нову версію Radeon RX 550. Особливістю новинки є низькопрофільне виконання, що дозволяє використовувати її в компактних корпусах.

Довжина відеокарти ASRock Radeon RX550 Low Profile 4GB (RX550 LP 4G) лише 17 см, висота 7 см. Охолоджується дана модель двослотовим кулером із простим радіатором та двома невеликими вентиляторами. Підтримується режим 0dB Silent Cooling, що передбачає зупинку вентиляторів при низькому навантаженні та нагріванні. Виведення зображення можливе через порти DisplayPort 1.4 та HDMI 2.0. Відеокарта використовує 8 ліній PCIe 3.0.

В основі відеокарти бюджетний процесор сімейства Polaris c 512 потоковими процесорами та шиною 128 біт. Для процесора заявлено робочу частоту до 1100 МГц. На борту 4 гігабайти пам'яті GDDR5 4 Гбіт/с. Загалом це трохи нижче стандартних частотних характеристик, але це було нормою і під час активного випуску Radeon RX 550.

Офіційно чипи лінійки Polaris вже не випускаються, ймовірно, ASRock використовує складські запаси. Поки що така відеокарта перевершує інтегровані рішення в гібридних процесорах, але навряд чи її варто розглядати для покупки в новому ПК. З іншого боку, у категорії до 100 доларів відеокарта просто не має адекватних конкурентів, тому свого покупця вона знайде.

Джерело:
ASRock

Обговорити в форумі (коментарів: 64)

Всі новини за 31.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: