Sycom випускає GeForce RTX 4080 Super із гібридною системою охолодження

Японський виробник Sycom раніше встиг представити кілька відеокарт Nvidia із великим повітряним охолодженням, де використовуються вентилятори Noctua. Тепер компанія пішла далі та вирішила запропонувати GeForce RTX 4080 Super з гібридним охолодженням ультимативного рівня, де також застосовуються вентилятори Noctua. Нова модель поєднує рідинне охолодження та стандартне повітряне охолодження.

Відеокарта використовує готову систему рідинного охолодження Asetek Hybrid GFX 240mm, яка раніше застосовувалася в топових моделях GeForce RTX 30-ї серії від Sycom. Це водяне охолодження із зовнішнім радіатором 240 мм плюс активне охолодження радіатора безпосередньо на самій платі.

У цьому випадку Sycom оснастила зовнішній радіатор двома тихими та високопродуктивними вентиляторами Noctua NF-A12x25 діаметром 120 мм. Рідина, що циркулює в ньому, допомагає охолодити графічний чип, який накритий водоблоком. Решта елементів на платі накрита великим радіатором, який обдувається трьома вентиляторами.

Така комбінація, безумовно, має забезпечити наднизькі робочі температури. Виробник стверджує, що Sycom GeForce RTX 4080 Super Hydro на 15 градусів холодніший за звичайні відеокарти цієї серії. Але придбати таку диво-відеокарту окремо не вийде, оскільки Sycom продає готові ПК у зборі. Тому дані відеокарти є тільки в готових збірках, які Sycom реалізує на японському ринку.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 9)