Відеопам'ять GDDR6 зі швидкістю 24 Гбіт/с надійде у серійне виробництво до кінця року

Сьогодні найшвидшою пам'яттю, яка використовується в ігрових відеокартах, є чипи GDDR6X із пропускною здатністю 24 Гбіт/с на контакт. Вони виробляються виключно корпорацією Micron та зустрічаються у GeForce RTX 4080, щоправда, їх швидкість Nvidia обмежила на 22,4 Гбіт/с. Інші чипмейкери тим часом зайняті розробкою більш швидкісних мікросхем GDDR6.

GDDR6

Серійне виробництво чипів GDDR6 зі швидкістю 24 Гбіт/с, згідно з прогнозами компанії Rambus, буде запущено ближче до кінця цього року. Відразу варто уточнити, що Rambus є не виробником пам'яті, а постачальником контролерів та рішень GDDR/HBM для інших компаній (не кажучи про чималий досвід у ролі патентного троля).

Найімовірніше, масовий випуск вищезгаданих мікросхем GDDR6 першою налагодить Samsung Electronics. Вона вже деякий час постачає зразки чипів зі швидкістю до 24 Гбіт/с на контакт своїм партнерам, готуючись до дебюту наступного покоління відеокарт. Відомо, що для випуску таких мікросхем GDDR6 корейці використовують технологію 10-нм класу із застосуванням екстремальної ультрафіолетової (EUV) літографії.

GDDR6

Щодо того, коли мікросхеми GDDR6 зі швидкістю 24 Гбіт/с з'являться у готових продуктах, на жаль, інформації не надходило. Але, наприклад, перехід на такі чипи у разі відеокарти Radeon RX 7900 XTX (або її наступниці) забезпечить збільшення пропускної здатності пам'яті із 960 Гбайт/с до 1152 Гбайт/с.

Джерело:
Twitter

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 27.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: