Особливості серверних чипів Intel Granite Rapids та Sierra Forest: 12-канальна DDR5, TDP до 500 Вт та сокет LGA7529

У вільному доступі опинилася свіжа порція документів Intel, на яких розкриваються основні особливості майбутньої серверної платформи Birch Stream. Вона дебютує наступного року разом із процесорами Granite Rapids та Sierra Forest. Обидва сімейства будуть випускатися за технологією Intel 3 та отримають конструктивне виконання LGA7529.

Intel

На опублікованому слайді наведено специфікації еталонної системної плати під кодовим ім'ям Avenue City RP. До її найцікавіших особливостей можна віднести підтримку 500-ватних CPU Granite Rapids та Sierra Forest у двосокетній конфігурації, а також 12-канальної пам'яті DDR5-6400, тобто на платі розпаяно 24 роз'єми під модулі ОЗП. Є підтримка PCI Express 5.0 та інших високошвидкісних інтерфейсів.

Intel

Якщо говорити про нові процесори, то чипи Intel Granite Rapids повинні отримати до 128 високопродуктивних ядер із підтримкою технології Hyper-Threading. В той самий час CPU Sierra Forest обійдуться енергоефективними ядрами без Hyper-Threading, зате їхня максимальна кількість складе 334 одиниці. Додамо, що на цей рік Intel запланувала реліз процесорів Emerald Rapids для платформи LGA4677 (Eagle Stream).

Intel

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 20.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: