Наступного року Intel випустить платформу LGA1851 та процесори Arrow Lake-S

Китайський ресурс BenchLife поділився свіжими подробицями щодо планів Intel по випуску процесорів для настільних ПК. Джерела азійських колег підтверджують інформацію про скасування релізу десктопних чипів Meteor Lake-S. Ці процесори мали стати частиною масової платформи LGA1851, вихід якої заплановано на наступний рік. Але тепер Intel відразу перейде на продуктивніші CPU Arrow Lake-S.

Intel

Справедливо відзначити, що процесори Intel Meteor Lake таки дебютують у мобільному сегменті. Їхнє масове виробництво буде запущено в другій половині року. Відмінною рисою новинок стане багаточипове компонування, при цьому кристал з обчислювальними ядрами випускатиметься за 7-нм технологією Intel 4. До речі, зразки мобільних CPU Meteor Lake процесорний гігант демонстрував ще наприкінці 2021-го.

Intel
Зразок мобільного CPU Meteor Lake

Якщо розглядати настільний сегмент, то цього року на нас чекає «рефреш» сімейства Raptor Lake-S для платформи LGA1700. Ну а наступного року Intel явить світові платформу LGA1851 разом із вищезгаданими чипами Arrow Lake-S. Ці процесори будуть виконані за формулою «8+16», тоді як настільні Meteor Lake могли б запропонувати максимум 6 високопродуктивних та 16 енергоефективних ядер.

Intel

З інших особливостей процесорів Arrow Lake-S можна назвати підтримку оперативної пам'яті DDR5-6400. У материнських платах LGA1851 для нових процесорів будуть використовуватися набори системної логіки Intel 800-ї серії: Z890, W880, Q870, B860 та H810. Очікується, що ці плати також підтримуватимуть майбутні чипи Lunar Lake-S.

Обговорити в форумі (коментарів: 86)

Всі новини за 17.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: