AMD може випустити для платформи AM5 процесори Rembrandt та Phoenix з потужною графікою

Однією з особливостей процесорів Ryzen 7000 для платформи AMD AM5 стала інтегрована графіка RDNA 2-го покоління. Вбудований GPU містить всього два обчислювальні блоки та розрахований на базові завдання, на кшталт прискорення обробки відео, та забезпечує роботу додаткових відеовиходів. Однак інженери AMD працюють над процесорами з більш продуктивною інтегрованою графікою.

AMD Ryzen

Редакція Tom's Hardware звернула увагу, що в конфіденційних документах Gigabyte, які витекли до Мережі минулого року, згадується три сімейства процесорів для настільної платформи AMD AM5. Маркування «Type 2» належить CPU Raphael. Це, наприклад, підтверджує наявність 28 ліній PCI Express 5.0. В той самий час чипи «Type 1» й «Type 3» ще не були представлені офіційно.

AMD Ryzen

Як вважають закордонні колеги, під позначеннями «Type 1» й «Type 3» можуть ховатися гібридні процесори AMD Rembrandt та Phoenix. Обидва сімейства працюють із пам'яттю DDR5 та на сьогодні були представлені лише в ноутбучних модифікаціях. Цілком ймовірно, що незабаром ці «камені» стануть доступними й в конструктивному виконанні AM5.

AMD RyzenAMD Ryzen

Чипи AMD Rembrandt поєднують до восьми ядер Zen 3+ та графічний модуль RDNA 2-го покоління, що налічує до 12 блоків Compute Units (або до 768 потокових процесорів). У розпорядженні топових APU Phoenix є вісім ядер Zen 4 та графіка RDNA 3 на 12 Compute Units. Слабким місцем цих процесорів можна назвати контролер PCI Express. Він забезпечує роботу 20 ліній (проти 28 у Raphael) та підтримує максимум режим PCI-E 4.0.

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Всі новини за 16.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: