Анонсовано маршрутизатор TP-Link ASIC для майнінгу криптовалют, але це не TP-Link

Якась компанія TP-Link ASIC представила унікальний бездротовий маршрутизатор NX31 з вбудованим майнером і підтримкою Wi-Fi 7. Згідно зі специфікаціями цей пристрій містить ASIC-майнер, який видобуває криптовалюту швидше за GeFoprce RTX 4090 і споживає 1200 Вт на повній потужності. Майнер NX31 розрахований на видобуток криптовалют Kadena (KDA) та повинен забезпечувати продуктивність до 31,2 TH/s.

Виробник позиціює пристрій між майнерами Canaan Avalon A9 (20 TH/s) та ASIC Intel Bonanza Mine (34,5–47,7 TH/s). Ключовою перевагою TP-Link ASIC NX31 є вбудований роутер, що полегшує бездротове підключення пристрою. Майнер виконаний у металевому корпусі та має вагу 3,9 кг. Є вбудований екран, на якому відображається швидкість хешування та температури. І таке диво техніки коштує 1440 доларів.

Фахівці сайту Tom's Hardware звернули увагу на цей продукт і одразу виявили підозрілі моменти. В описі були відсутні деякі характеристики, а єдина представлена фотографія відповідала маршрутизатору TP-Link Archer BE900 Wi-Fi 7. Журналісти звернулися за роз'ясненням до компанії TP-Link і отримали відповідь, що це не їхній продукт, а TP-Link ASIC не має жодного відношення до TP-Link.

Може здатися, що виробник намагається прикинутися відомим брендом, щоб привернути увагу до свого продукту. Але все це нагадує банальну аферу з метою отримати надлишки коштів із довірливих громадян, які мріють стати криптомагнатами. Звичайно, TP-Link ASIC трохи спізнилася з такими ініціативами, рік тому ажіотаж був би набагато вищим. Навіть якщо це реальний майнер, доцільність такої покупки здається вкрай сумнівною — криптовалюта Kadena торгується на рівні одного долара, а витрати на електрику при потужності 1200 Вт дуже суттєві.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 09.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: