AMD не поспішає з анонсом Radeon RX 7800, RX 7700 та RX 7600

Наприкінці минулого року компанія AMD вивела на ринок нове покоління відеокарт на архітектурі RDNA 3, яке досі представлене лише топовими моделями Radeon RX 7900 XTX та RX 7900 XT. І найближчим часом анонсу інших відеокарт не буде. Китайські джерела кажуть, що компанія відкладає реліз інших моделей, оскільки намагається вивести на ринок конкурентні рішення за доступною ціною.

Реліз старших відеокарт пройшов із певними накладками. У перших партіях траплялися версії з бракованою випарною камерою, що призводило до перегріву. І в плані продуктивності новинки виявилися слабшими, ніж обіцяли. Особливо ця проблема помітна в іграх із трасуванням променів. AMD посилено працює над програмною оптимізацією під RDNA 3, результатом чого став рідкісний випуск драйверів для минулого покоління відеокарт. Ймовірно, компанія намагається забезпечити оптимальне технічне рішення із якісною програмною підтримкою.

Поки що представлені мобільні Radeon RX 7700S/7600S та RX 7600M. Немає жодних даних про можливі терміни появи аналогічних відеокарт у десктопному сегменті. Хоча по найближчім продуктам NVIDIA регулярно виринає якась нова інформація. При цьому AMD нещодавно сертифікувала сім плат та, ймовірно, представить сім нових графічних прискорювачів до кінця року. Це можуть бути різні варіанти Radeon RX 7800, RX 7700 і RX 7600. Деякі джерела припускають, що AMD відклала анонс нових відеокарт як мінімум до китайського «торгового фестивалю 618», що проходить у червні. Також компанія може анонсувати відразу всі ці моделі одночасно.

Якщо говорити про конкурента NVIDIA, то у квітні очікується анонс GeForce RTX 4070. Також навесні може дебютувати відеокарта GeForce RTX 4060 Ti.

Джерела:
Wccftech
Mydrivers

Обговорити в форумі (коментарів: 70)

Всі новини за 23.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: