Intel має намір випустити процесори Meteor Lake у другій половині цього року

Разом з оголошенням фінансових підсумків останнього кварталу 2022 року корпорація Intel підтвердила свої плани на поточний рік. На друге півріччя вона запланувала реліз процесорів Meteor Lake. Це CPU з багаточиповим компонуванням, в яких будуть об'єднані кристали, що виготовляються за різними технологічними нормами.

Meteor Lake
Зразок мобільного CPU Meteor Lake

Intel не розкриває, про які саме процесори Meteor Lake йдеться, однак можна з упевненістю говорити, що першими на ринок надійдуть мобільні чипи. З неофіційних джерел відомо, що для настільної платформи готується сімейство Raptor Lake-S Refresh. Воно дебютує у третьому кварталі та буде сумісне з материнськими платами LGA1700. До того ж у Мережі вже з'являлася інформація про наміри Intel скасувати лінійку настільних CPU Meteor Lake-S.

Крім того, Intel не буде зволікати з оновленням асортименту серверних процесорів. Вже у другій половині 2023-го дебютують рішення Emerald Rapids, які прийдуть на зміну нещодавно випущеним CPU Sapphire Rapids. Ну а наступного року на нас чекає сімейство чипів Lunar Lake, серверні процесори Granite та Sierra, а також графічні прискорювачі сімейства Arc Battlemage.

Meteor Lake

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 28.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: