AMD розкрила додаткові подробиці про процесори Ryzen 7000X3D

Вчора компанія AMD анонсувала трійцю процесорів Ryzen 7000X3D зі збільшеним обсягом кеш-пам'яті третього рівня. Відразу після презентації закордонним колегам вдалося поговорити з представниками чипмейкера, з'ясувавши нові подробиці про перші CPU Zen 4 із технологією 3D V-Cache.

Процесори AMD Ryzen 7000X3D для платформи AM5, як і їх попередник Ryzen 7 5800X3D, позбавлені ручного оверклокінгу. Гарна новина в тому, що майбутні власники зможуть покращити їхню швидкодію завдяки функціям PBO (Precision Boost Overdrive) та Curve Optimizer. Також є можливість розгону оперативної пам'яті.

У старших моделях, як ми розповідали напередодні, кристал з додатковою кеш-пам'яттю розпаяний тільки на одному з чиплетів Zen 4. Такий підхід дозволив зберегти boost-частоти другого чиплета на тому ж рівні, що у звичайних CPU Ryzen 7000. Варто додати, що у «одночиплетного» Ryzen 7 7800X3D частота boost-режиму нижче, ніж у Ryzen 7 7700X: 5,0 ГГц проти 5,4 ГГц.

Зараз AMD разом із Microsoft готує нові оптимізації для Windows, які працюватимуть у тандемі із новим чипсетним драйвером. Завдяки їм операційна система зможе ефективніше розподіляти навантаження між двома чиплетами. Наприклад, ігри працюватимуть на кристалі з великим L3-кешем, а чутливі до однопотокової продуктивності програми — на чиплеті з більшою частотою boost-режиму.

Нагадуємо, що у продаж процесори AMD Ryzen 7000X3D надійдуть до кінця зими.

Джерела:
WCCFTech
PCWorld

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Всі новини за 06.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: