У Китаї продають GeForce RTX 4090 із турбінним кулером

Відеокарти Nvidia GeForce RTX 4090 відомі високим TDP 450 Вт, тому дані моделі оснащуються великогабаритним охолодженням. Типова конструкція для цієї серії — кулер із трьома вентиляторами, довжина 33 см і товщина 3,5 слота. І абсолютно неможливим здається поєднання такого прискорювача із класичною «турбіною». Однак така відеокарта існує і продається у Китаї.

Судячи з фото, ця версія GeForce RTX 4090 оснащена двослотовою турбіною з одним вентилятором. Можна лише припустити, який має бути рівень обертів і шуму, щоб система охолодження могла утримати робочі температури в прийнятних рамках.

Відеокарта не має розпізнавальних знаків, які вказують на виробника. Вважалося, що її випущено Manli, але компанія спростувала цей слух. Збоку є новий роз'єм живлення на 16 контактів, пристрій комплектується перехідником живлення на три стандартні 8-контактні роз'єми.

Карта продається за ціною в 15000 юанів (приблизно 2150 доларів США), що вище за середній цінник цієї серії. Найдешевші GeForce RTX 4090 продаються в Китаї за ціною у 13000 юанів, а високоякісні нереференсні моделі рівня Colorful iGame Vulcan коштують 15000 юанів.

Однак, турбінна GeForce RTX 4090 може знайти застосування в спеціалізованих робочих станціях, де потрібно використовувати кілька відеокарт.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 25)