Масове виробництво серверних чипів Intel Sapphire Rapids розпочнеться у першій половині 2023-го

За останні роки корпорація Intel кілька разів відкладала реліз серверних процесорів Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids) та, судячи з останньої інформації, змушена була зробити це знову. Як орієнтовний термін запуску масового виробництва тепер вказується перша половина 2023-го, повідомляє аналітичне агентство TrendForce. Раніше Intel розраховувала налагодити його в поточному кварталі.

Головною причиною, що змусила Intel вкотре почекати з релізом CPU Xeon Scalable 4-го покоління, став низький відсоток виходу працездатних чипів. Випуск процесорів Sapphire Rapids здійснюється за 10-нм технологією Intel 7, причому для використання в кінцевому продукті підходять всього 50-60% кристалів. Інакше кажучи, з конвеєра сходить багато дефектних CPU, що знижує рентабельність виробництва.

Звісно, чергова затримка виходу Intel Sapphire Rapids зіграє на руку AMD. «Червоний» чипмейкер за підсумками 2022-го повинен зайняти близько 15% ринків x86-сумісних процесорів для серверів. Наступного року, за оцінками TrendForce, цей показник перевищить 22%. Додамо, що серверні AMD EPYC Genoa на базі архітектури Zen 4 будуть представлені вже наступного четверга, 10 листопада.

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 01.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: