Intel готує 34-ядерні процесори Raptor Lake

У процесорах Core 13-го покоління (Raptor Lake-S) корпорація Intel збільшила максимальну кількість x86-ядер до 24 штук: 8 високопродуктивних та 16 енергоефективних. Що цікаво, в лабораторіях чипмейкера йде робота над 34-ядерним варіантом Raptor Lake. Зразок кремнієвої пластини з такими процесорами було помічено на конференції Intel Innovation у Сан-Хосе.

Raptor LakeRaptor Lake

Увагу закордонних колег привернула структура 34-ядерних кристалів Raptor Lake. Вона відрізняється від представлених напередодні чипів Core 13 покоління, пластину з якими можна спостерігати нижче. Впадає в око комірчаста (mesh) структура процесорів, причому всі 34 ядра належать до високопродуктивного класу. Також можна розгледіти вісім контролерів пам'яті DDR5 та блоки з'єднань UPI, які нехарактерні для настільних CPU Intel.

Raptor Lake

Судячи з усього, Intel ненароком розкрила підготовку нових процесорів для робочих станцій. Причому ці «камені» будуть належати до сімейства Raptor Lake, а не Sapphire Rapids, як вважалося раніше. Залишається дочекатися офіційних подробиць від Intel.

Джерело:
TechPowerUp
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 28.09.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: