Nvidia повідомила про 44% падіння виторгу від продажу ігрових відеокарт

Цілком очікувано, що обвал криптовалютного ринку, який призвів до зниження попиту на відеокарти, вплинув на доходи Nvidia. Чипмейкер напередодні поділився попередньою інформацією про фінансові підсумки другого кварталу, розкривши суттєве падіння виторгу. Остаточний варіант доповіді «зелені» опублікують у другій половині серпня.

Хуанг

За попередніми оцінками, замість спочатку прогнозованих $8,1 млрд виторг Nvidia у другому кварталі склав $6,7 млрд. Найбільше зниження доходів показав ігровий напрямок бізнесу Nvidia. Тут виторг компанії скоротився на 44% у послідовному й на 33% у річному порівнянні — до $2,04 млрд. Це падіння чипмейкер пояснює несприятливими макроекономічними умовами.

«Наші прогнози щодо продажів ігрових продуктів значно знизилися по ходу кварталу, — заявив голова Nvidia Дженсен Хуанг. — Оскільки ми очікуємо, що макроекономічні умови, які впливають на продажі, продовжаться, ми вжили заходів із нашими ігровими партнерами для коригування цін та складських запасів».

Nvidia

Справедливо відзначити, що останнім часом найбільший виторг Nvidia отримує від продукції для дата-центрів. Минулого кварталу відповідний підрозділ приніс компанії близько $3,8 млрд виторгу, що на 61% більше за показники аналогічного періоду минулого року.

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Всі новини за 09.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: