Intel може відкласти старт виробництва чипів Meteor Lake

Видання TrendForce з посиланням на джерела в індустрії повідомляє, що компанія Intel вкотре переглядає плани випуску чипів Meteor Lake. Ці процесори увійдуть до лінійки Core 14-го покоління.

Meteor Lake

Масове виробництво вищезгаданих продуктів спочатку планувалося на другу половину 2022 року, але пізніше було перенесено на першу половину 2023-го через проблеми з конструкцією та технологічними процесами. Тепер цей графік було перенесено на кінець 2023 року, ймовірно, з аналогічних причин.

Як ми пам'ятаємо, для процесорів Meteor Lake характерне багаточипове компонування. Частину мікросхем Intel вироблятиме на своїх підприємствах, а 3-нм графічний блок піде на аутсорс до TSMC.

TrendForce зазначає, що цей інцидент сильно вплинув на плани розширення виробництва TSMC. У результаті Apple залишиться єдиною компанією, що орендує 3-нм потужності, як мінімум до початку 2023 року. Це приведе до заморожування будівництва нових виробничих ліній TSMC, внаслідок чого тайванська компанія скоротить свої капітальні витрати на 2023 рік.

Meteor Lake

Що цікаво, публікацію TrendForce було помічено в Intel, після чого PR-відділ чипмейкера розіслав спростування у великі закордонні видання. У цьому матеріалі сказано, що сімейство Meteor Lake буде випущено у 2023 році, а виробництво йде за графіком.

Ryan Smith — главный редактор портала AnandTech
Ryan Smith — головний редактор порталу AnandTech

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Всі новини за 05.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: