AMD підбила фінансові підсумки другого кварталу: $447 мільйонів чистого прибутку

На відміну від Intel, компанія AMD завершила попередній квартал без збитків. Виторг «червоного» чипмейкера у квітні-червні склав $6,55 млрд, продемонструвавши 70% приріст щодо другого кварталу 2021-го. Водночас чистий прибуток компанії зменшився на 37% — до 447 мільйонів доларів.

Лиза Су

Близько третини всіх доходів AMD забезпечили продаж споживчих процесорів та наборів системної логіки. За підсумками минулого кварталу цей напрямок приніс $2,15 млрд виторгу, що на 25% більше за показники аналогічного періоду минулого року. Зростанню доходів сприяв високий попит на мобільні чипи Ryzen, які минулої зими перекочували на архітектуру Zen 3+.

AMD

Серверний напрямок, куди AMD відносить центральні та графічні процесори, FPGA Xilinx, DPU Pensando та інші спеціалізовані продукти, забезпечив $1,49 млрд виторгу (+83% щодо минулорічних показників). Вбудовані рішення, де враховуються продукти як самої AMD, так і нещодавно поглиненої Xilinx, принесли компанії $1,26 млрд (приріст у 2228% знову-таки пов'язаний із покупкою Xilinx).

AMD

Окремої уваги заслуговує ігровий напрямок бізнесу AMD. На графічних процесорах та однокристальних системах для консолей Sony та Microsoft компанія виручила $1,66 млрд (+32%). Операційний прибуток підрозділу при цьому збільшився лише на 7%, що компанія пояснює падінням попиту на відеокарти, а також зниженням цін. Цікаво, як обвал криптовалютного ринку позначиться на прибутках Nvidia?

У третьому кварталі, згідно з попередніми прогнозами, виторг AMD складе $6,7 млрд.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)