Ціни на відеокарти AMD та Nvidia в Європі продовжують опускатися нижче за рекомендовані

Веб-ресурс 3DCenter поділився новим аналізом європейського ринку графічних прискорювачів. На початку літа роздрібні ціни відеокарт Radeon RX 6000 та GeForce RTX 30-ї серії вперше з релізу максимально наблизилися до заявлених виробниками (MSRP) або навіть опустилися нижче за них. Липень не вніс змін до цієї тенденції, що підтверджує новий звіт редакції 3DCenter.

GeForce RTX

Закордонні колеги збирають статистику по магазинах Австрії та Німеччини з січня минулого року. На наведеному нижче графіку можна побачити, як змінювалася роздрібна ціна відеокарт щодо MSRP. Не в останню чергу стрибки обумовлювалися високим попитом з боку «кіберстарателів», який напряму залежав від курсу Ethereum, найпопулярнішої валюти у GPU-майнерів.

На сьогодні європейським геймерам за відеокарти Radeon RX 6000 в середньому доведеться викласти 86% від рекомендованої виробником ціни, а у випадку карт GeForce RTX 30 серії цей показник складе 91%. Найсильніше подешевшали флагманські моделі рівня GeForce RTX 3080, Radeon RX 6900 XT та потужніше. Наприклад, відеокарту GeForce RTX 3090 Ti можна придбати в європейських магазинах за €1400, хоча на момент релізу вона коштувала понад 2000 євро.

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Всі новини за 01.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: