Розкрито характеристики серверних чипів Intel Xeon та AMD EPYC нового покоління

Intel та AMD близькі до завершення роботи над новими серверними платформами. У «червоному» таборі готуються явити світові чипи EPYC (Genoa) у конструктивному виконанні LGA6096, тоді як «сині» ось-ось налагодять масовий випуск чипів Xeon Scalabel 4-го покоління (Sapphire Rapids) для плат LGA4677. Характеристики обох лінійок днями розкрито азійськими джерелами.

Sapphire Rapids

Серверні процесори Xeon Scalable 4-го покоління, згідно з початковими планами, мали вийти ще в першому кварталі цього року. Наразі Intel відправила зразки чипів Sapphire Rapids деяким партнерам, проте масові поставки новинок мають розпочатися ближче до кінця цього року.

Sapphire Rapids

З особливостей CPU можна виділити багаточипове компонування, до 128 ліній інтерфейсу PCI Express 5.0 та 8-канальний контролер оперативної пам'яті DDR5. Флагманські рішення запропонують 60 ядер Golden Cove та 112,5 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня при рівні TDP близько 350 Вт. Основні параметри процесорів Xeon Scalable 4-го покоління зібрані в таблиці.

Sapphire Rapids

Реліз чипів AMD EPYC (Genoa) з архітектурою Zen 4 також має відбутися до кінця року. На тлі конкурентів ці процесори виділяються 12-канальним контролером пам'яті DDR5 та великою кількістю ядер: аж до 96 штук. Також варто відзначити до 384 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня, 128 ліній PCI Express 5.0 та штатний рівень TDP до 400 Вт.

AMD EPYC (Genoa)

Під кришкою CPU EPYC (Genoa) знаходяться до дванадцяти чиплетів з x86-ядрами та велика мікросхема введення-виведення. Модельний ряд включає процесори із числом ядер Zen 4 від 16 штук. Короткі специфікації новинок наведені нижче.

AMD EPYC Genoa

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 08.07.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: