Офіційно: наступне покоління відеокарт AMD Radeon отримає багаточипові GPU

На Financial Analyst Day компанія AMD також поділилася планами у сфері дискретної графіки. До кінця року чипмейкер планує випустити перші відеокарти Radeon RX 7000-ї серії, засновані на архітектурі RDNA 3. Характерною рисою майбутніх GPU стане багаточипове компонування.

AMD Radeon

Зі скількох кристалів будуть складатися GPU RDNA 3 чипмейкер поки не розкриває, для їхнього випуску планується використовувати 5-нм техпроцес. Серед іншого відзначаються перероблені обчислювальні блоки, а також буфер Infinity Cache нового покоління. У підсумку AMD розраховує в півтора раза збільшити продуктивність на ват відносно графічних ядер RDNA 2.

AMD Navi 3X

Процесори для прискорювачів обчислень AMD перевела на багаточипове компонування минулого року. Наступним етапом стане випуск гібридних процесорів для дата-центрів. У прискорювачах Instinct MI300 компанія планує поєднати кристали CPU на архітектурі Zen 4, GPU-чиплети CDNA 3-го покоління, а також буфер HBM.

AMD CDNA 3AMD CDNA 3

Завдяки такому підходу AMD розраховує в рази збільшити продуктивність щодо актуальних прискорювачів Instinct MI200. Випуск окремих мікросхем здійснюватиметься за 5-нм технологією, причому на слайді компанія відзначає використання тривимірного компонування. Реліз прискорювачів обчислень AMD Instinct MI300 заплановано наступного року.

AMD CDNA 3

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 10.06.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: