Рамка Thermal Grizzly здатна зменшити температуру процесорів Intel Alder Lake на 10 градусів

Компанія Thermal Grizzly у співпраці з німецьким оверклокером Романом Хартунгом, більш відомим як Der8auer, представила диво-рамку для процесорів Intel Alder Lake під сокет LGA1700. Ця посилена рамка здатна помітно покращити охолодження процесора. Яким чином? На жаль, LGA1700 має певні проблеми, пов'язані з нерівномірністю прижимного тиску, що призводить до невеликого вигину теплорозподільної кришки процесорів. Компанія Intel вважає це неістотним, оскільки ця деформація не впливає на характеристики процесора. Але у разі топових CPU навіть невелике викривлення може впливати на якість відведення тепла.

Саме цю проблему усуває процесорна рамка Thermal Grizzly CPU Contact Frame, яка виконана із міцного алюмінієвого сплаву. Рамка встановлюється замість стандартного кріплення Intel та запобігає можливій деформації.

Як показало тестування Igor's Lab, нова рамка LGA1700 знизила робочу температуру Intel Core i9-12900K на цілих 10 °C під час прогрівання стрес-тестом Prime95 на фіксованій частоті 5 ГГц. У самого Der8auer результати були скромнішими. Він протестував 14 процесорів Core i9-12900K при частоті 5,1 ГГц та напрузі 1,36 В. З новою рамкою різниця в температурах склала в середньому 4 °C і нижче.

Рамка Thermal Grizzly CPU Contact Frame продається на європейському ринку за ціною €39,90. Це не єдиний продукт, що виправляє вигин сокета LGA1700. Раніше компанія Thermalright представила аналогічну рамку LGA1700-BCF (Bending Corrector Frame).

Джерела:
ThermalGrizzly
Igor's Lab
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 30.05.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: