Nvidia відкриває код графічних драйверів для Linux

Nvidia нарешті вирішила зробити відкритим початковий код графічних драйверів для операційних систем Linux. Починаючи з випуску R515, модулі GPU Kernel будуть розповсюджуватися під ліцензіями GPL/MIT. Вихідний код доступний у репозиторії Nvidia Open GPU Kernel Modules на порталі GitHub.

Nvidia

Цим кроком Nvidia полегшить розробникам дистрибутивів Linux інтеграцію графічних драйверів у свої продукти. Зокрема, йдеться про співпрацю з Canonical, Red Hat та SUSE. Вищезгаданий реліз R515 на сьогодні повністю сумісний із прискорювачами для дата-центрів на архітектурах Turing та Ampere, тоді як підтримка ігрових та професійних відеоадаптерів знаходиться в альфа-версії.

«Нові модулі Nvidia GPU Kernel з відкритим вихідним кодом спростять установку і підвищать безпеку для користувачів Ubuntu, незалежно від того, чи є вони розробниками AI/ML, геймерами або користувачами хмарних обчислень», — заявила Сінді Голдберг (Cindy Goldberg), віцепрезидент по Silicon Alliances у Canonical. Очікується, що нові драйвери з'являться у недавно випущеній Ubuntu 22.04 LTS протягом наступних кількох місяців.

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 12.05.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: