Intel активно тестує процесори Meteor Lake з багаточиповим компонуванням

У лабораторіях Intel вирує робота над процесорами Core 14-го покоління, також відомими під кодовим ім'ям Meteor Lake. Головною особливістю нових CPU є багаточипове компонування з окремими кристалами для x86-ядер, системної логіки та графічного модуля. Офіційний дебют сімейства процесорів Meteor Lake відбудеться наступного року.

Meteor Lake

Фахівці чипмейкера вже почали тестування дослідницьких екземплярів CPU Core 14-го покоління. Про це напередодні розповів генеральний директор Intel Пет Гелсінджер (Pat Gelsinger): «Meteor Lake на базі технології Intel 4 успішно запускають Windows, Chrome та Linux. Швидкість, з якою команда досягла цього рубежу, є важливим показником працездатності як Meteor Lake, так і нашого технологічного процесу Intel 4».

Зразки процесорів Meteor Lake почали сходити з конвеєра у другій половині 2021 року. На опублікованих світлинах чітко видно чотири окремі мікросхеми, причому згідно з наявною інформацією, за передовою технологією Intel 4 виробляється тільки кристал з x86-ядрами. Більше подробиць про новинки ми дізнаємось у міру наближення до релізу.

Intel Arc

Під час конференції за фінансовими підсумками перших трьох місяців 2022-го глава Intel запевнив, що перші 3D-прискорювачі Arc Alchemist для настільних ПК стануть доступними цього кварталу. Пан Гелсінджер також поділився із журналістами CNBC прогнозами щодо завершення глобального дефіциту напівпровідників. Розв'язувати цю проблему, на його думку, вдасться не раніше 2024 року.

Джерело:
AnandTech

Обговорити в форумі (коментарів: 19)