Мобільні процесори Intel Arrow Lake-P отримають графічне ядро на 320 блоків EU

На 2024 корпорація Intel запланувала реліз процесорів Core 15-го покоління, відомих під кодовим ім'ям Arrow Lake. У них компанія об'єднає окремі кристали для x86-ядер, системної логіки та графічного ядра, причому у мобільних рішень iGPU Xe-HPG буде справді великим. За задумом Intel, це допоможе лептопам на базі Arrow Lake конкурувати з 14-дюймовими Apple MacBook.

Intel Arrow Lake-P

Оснащення мобільних процесорів Intel Arrow Lake-P включає шість великих та вісім малих ядер з новими архітектурами та вбудовану графіку на 320 виконавчих блоків (Execution Units, EU). Для порівняння, актуальні чипи Core 12-го покоління (Alder Lake-P) пропонують максимум 96 EU. Випуск кристала iGPU буде здійснюватися за 3-нм техпроцесом TSMC, при цьому його площа, за попередніми оцінками, становитиме не більше 80 мм².

Що стосується настільних чипів Core 15-го покоління (Arrow Lake), то неофіційні джерела приписують їм наявність до 40 ядер: 8 високопродуктивних + 32 енергоефективні. Очікується, що вони будуть використовувати ту ж саму платформу, що і процесори Core 14-го покоління з кодовим ім'ям Meteor Lake.

Intel Arrow Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 23.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: