Офіційно: Nvidia відмовилася від покупки ARM Limited

Nvidia офіційно відмовилася від придбання компанії ARM Limited, розробника однойменної процесорної архітектури, у японського холдингу SoftBank. Багатомільярдна угода зірвалася через перешкоди з боку регулюючих органів. Раніше занепокоєння цим поглинанням висловили як багато лідерів напівпровідникової галузі, так і влада США, Великобританії та ЄС.

ARM и Nvidia

«В ARM світле майбутнє, і ми продовжуватимемо підтримувати їх як гордий ліцензіат протягом десятиліть, — заявив генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг. — ARM знаходиться у центрі важливої динаміки в обчислювальній техніці. Хоча ми не будемо однією компанією, ми тісно співпрацюватимемо з ARM. Значні інвестиції дозволили ARM розширити можливості процесорів за межі клієнтських обчислень до суперкомп'ютерів, хмарних обчислень, штучного інтелекту та робототехніки. Я очікую, що ARM стане найважливішою архітектурою ЦП наступного десятиліття».

Нагадаємо, що про плани придбати ARM Limited «зелені» оголосили у вересні 2020-го. Ця покупка спочатку обійшлася б Nvidia у 40 мільярдів доларів (з урахуванням зростання вартості акцій сума збільшилася до $66 млрд), що є рекордним показником за всю історію напівпровідникової галузі. Оскільки угода зірвалася, то SoftBank отримає від Nvidia $1,25 млрд в якости компенсації.

Щодо ARM Limited, то SoftBank почне підготовку до первинного розміщення акцій (IPO). Воно має відбутися протягом наступного фінансового року, що закінчиться 31 березня 2023-го.

Джерело:
BusinessWire

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Всі новини за 08.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: