Intel оскаржила антимонопольний штраф Єврокомісії на €1,06 млрд

Ще у 2009 році Європейська комісія оштрафувала Intel на €1,06 млрд через порушення антимонопольного законодавства. Стверджувалося, що компанія надавала своїм партнерам, включаючи Dell, HP, NEC та Lenovo, значні знижки за умови, що 95% проданих ними комп'ютерів будуть використовувати процесори Intel. З того часу чипмейкер не втрачав надії оскаржити цей штраф у суді.

Intel

Як повідомляє видання Reuters, суд загальної юрисдикції в Люксембурзі сьогодні ухвалив рішення на користь Intel та повністю скасував штраф «Аналіз Європейської комісії є неповним й не дозволяє встановити відповідно до необхідного правового стандарту, що ці знижки будуть або можуть мати антиконкурентні наслідки», — заявили судді. Будь-яких коментарів із цього приводу з боку Intel ще не надходило.

Слід додати, що цей самий суд у 2014 році відхилив апеляцію Intel, підтримавши рішення Єврокомісії. У 2017 році Європейський суд (CJEU), найвища судова інстанція Європейського союзу, не погодився з постановою, через що розгляди продовжилися.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Всі новини за 26.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: