Топова відеокарта Intel Arc Alchemist випередила GeForce RTX 3070 Ti у бенчмарку SiSoftware

У лабораторіях Intel кипить робота над графічними прискорювачами Arc Alchemist, які надійдуть на ринок протягом найближчих кількох місяців. Одна з майбутніх відеокарт для настільних ПК днями була помічена у базі тестового пакету SiSoftware. Йдеться про старшу модифікацію на основі графічного процесора Intel DG2-512EU.

Intel Arc Alchemist

Якщо вірити показанням бечнмарку, в арсеналі топової відеокарти Arc Alchemist значаться 512 виконавчих блоків (Execution Units, EU) або 4096 шейдерних процесорів із частотою 2,1 ГГц та відеобуфер об'ємом 12,8 Гбайт. Згідно з доступною інформацією, у таких пристроях Intel використовуватиме 256-розрядну шину разом із 16 гігабайтами пам'яті GDDR6.

Intel Arc Alchemist

Втім, найбільший інтерес мають результати SiSoftware. У підтесті GPU General Purpose Processing пристрій Intel виявився швидше відеокарти GeForce RTX 3070 Ti. Його результат склав 9017,5 Mpix/s проти 8369,5 Mpix/s. «Синій» візаві також зможе запропонувати вдвічі більше відеопам'яті, що, на думку закордонних колег, й підштовхнуло Nvidia до випуску 16-гігабайтного варіанта GeForce RTX 3070 Ti.

Intel Arc AlchemistIntel Arc Alchemist
Результати топової Intel Arc Alchemist та GeForce RTX 3070 Ti

Офіційний дебют 3D-прискорювачів Arc Alchemist відбудеться до кінця цього кварталу, щоправда, їх асортимент буде обмежений мобільними рішеннями. Наприклад, модель Intel Arc A370M використовуватиметься в новому Acer Swift X. Відеокарти Arc Alchemist для настільних комп'ютерів вийдуть у другому кварталі.

Intel Arc Alchemist

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 90)

Всі новини за 21.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: