Процесори Intel Raptor Lake можуть отримати до 68 Мбайт кеш-пам'яті

Цього місяця відбувся реліз повного сімейства процесорів Alder Lake-S. Попри це, до кінця року Intel випустить їхніх наступників під кодовим ім'ям Raptor Lake-S в аналогічному виконанні LGA1700. Головними особливостями CPU Raptor Lake стануть допрацювання гібридної архітектури, покращення кеш-пам'яті з прицілом на геймінг та розвиток платформи Intel vPro.

Core i9

Старші представники Raptor Lake зможуть наростити сумарний обсяг кеш-пам'яті до 68 МБ: 16 МБ L2 (великі ядра) + 16 МБ L2 (малі ядра) + 36 МБ L3. На сьогодні актуальні процесори Alder Lake мають до 44 МБ кеш-пам'яті: 14 МБ L2 + 30 МБ L3. Не зайвим буде нагадати, що моделі Raptor Lake збільшать кількість малих ядер до 16 штук, що дозволить створити 24-ядерний/32-потоковий флагман для настільного сегмента.

Кэш
Структура кешу Raptor Lake

Сімейство процесорів Intel Raptor Lake конкуруватиме з чіпами AMD Rapahel на архітектурі Zen 4 у складі нової платформи AM5. Підтверджено, що платформа AM5 отримає підтримку DDR5, тоді як Raptor Lake продовжать працювати з обома типами пам'яті: DDR5 й DDR4.

Raptor Lake

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Всі новини за 15.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: