Технологія AMD RAMP стане відповіддю на Intel XMP 3.0

На другу половину цього року AMD запланувала вихід платформи AM5 та лінійки процесорів Ryzen 7000 (Raphael) на архітектурі Zen 4. Разом з їхнім релізом для «червоних» розпочнеться епоха оперативної пам'яті DDR5 у настільному сегменті. Тут AMD відстає від Intel, яка перейшла на новий стандарт ОЗУ минулого року та задала моду на оверклокерські профілі XMP 3.0.

DDR5

Нагадаємо, Extreme Memory Profile (XMP) є розширенням стандарту SPD для зберігання додаткової інформації про модулі пам'яті. Завдяки профілям XMP значно спрощується процес розгону ОЗП. У більшості випадків достатньо вибрати відповідну опцію в налаштуваннях UEFI материнської плати.

Разом із процесорами Ryzen 7000 компанія AMD представить технологію RAMP (Ryzen Accelerated Memory Profile). Вона стане відповіддю на Intel XMP 3.0 та дозволить з легкістю розігнати ОЗУ на новій платформі. Враховуючи, що першопрохідцем у цьому напрямку стала Intel, технологія RAMP, напевно, буде сумісна з XMP 3.0, а материнські плати зможуть автоматично «підхоплювати» потрібний профіль.

На думку закордонних колег, з релізом платформи AM5, виробники модулів оперативної пам'яті почнуть випуск комплектів DDR5, оптимізованих спеціально для процесорів Zen 4. Саме вони стануть першими носіями профілів AMD RAMP.

Джерела:
ComputerBase
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 14.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: