Шутер XDefiant зібрав мільйон гравців за 2,5 години

Днями компанія Ubisoft запустила безплатний багатокористувацький шутер XDefiant. Це free-to-play гра, яка пропонує стрімкі бої 6x6 на кшталт Call of Duty. А головною фішкою проєкту є наявність угруповань із відомих ігрових серій Ubisoft. Гра викликала певний інтерес у глядачів Twitch, але оцінити реальні досягнення проєкту не можливо, оскільки Ubisoft не надає статистики.

Хоча певні успіхи гра має. За даними відомого інсайдера Тома Хендерсона, на старті гра зібрала мільйон гравців за перші дві з половиною години після запуску. За перші 48 годин гра зібрала вже три мільйони унікальних гравців. Це найкращий результат для Ubisoft, жодна гра французького видавництва раніше не набирала аудиторію так швидко. Для порівняння можна сказати, що Apex Legends, випущена у 2019 році на PlayStation 4, Xbox One та PC, зібрала мільйон унікальних гравців за вісім годин та 2,5 мільйона за 24 години.

Проте це не є показником фінансового успіху. Для умовно-безплатних ігор важливе значення має утримання гравця, щоб потім було цікаво витрачати свої гроші. Наразі користувачі відзначають високу вартість косметичних предметів. Наприклад, набір Phantoms Prototype із чотирьох косметичних предметів коштує приблизно 30 доларів. Наскільки успішно з підтримкою та розвитком гри впораються розробники з Ubisoft, стане зрозумілим лише через деякий час.

Джерело:
Insider Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 24.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: