Консоль Steam Deck отримує захоплені відгуки у перших оглядах

Попри те, що рядові покупці зможуть отримати Steam Deck, починаючи з останніх чисел лютого, частина консолей вже встигла потрапити у великі видання та канали на YouTube. Хоча це попередні огляди, вони дають уявлення про роботу консолі в популярних іграх та її потенціалі.

Deck

Нагадаємо, в основі приставки лежить замовний APU AMD Aerith з 4 ядрами Zen 2 та підтримкою технології SMT, графічним модулем RDNA 2 на 8 Compute Units та 16 ГБ загальної оперативної пам'яті LPDDR5.

Зокрема, свої матеріали опублікували LinusTechTips та Gamers Nexus. Лінус Себастіан назвав Steam Deck «можливо, найінноваційнішим ігровим ПК за останні двадцять або більше років». Своєю чергою Стів Берк із Gamers Nexus також залишився задоволений консоллю, відзначаючи зручне управління та ефективну систему охолодження з вдалими алгоритмами споживання енергії та роботи кулера.

Консоль легко справляється з невибагливими 2D-іграми, наприклад, Dead Cells. Екшен Devil May Cry 5 показував стабільні 60 fps, у перегонах Forza Horizon 5, попри високу частоту кадрів, могли спостерігатися проблеми з фізикою, а шутер Control міг опускатися до 30 кадрів у секунду або нижче.

В іграх з тривимірною графікою приставка могла пропрацювати 1,5 години, тоді як час роботи консолі на одному заряді батареї (необов'язково весь час в іграх) становив від 3,5 до 8 годин.

Важливим фактором є ціна. $400 за молодшу версію це як мінімум вдвічі дешевше за портативні консолі з x86-процесорами від інших фірм.

Обговорити в форумі (коментарів: 96)

Попри проблеми, реліз збірки GTA: The Trilogy — The Definitive Edition виявився успішним

У листопаді відбувся реліз збірки Grand Theft Auto: The Trilogy — The Definitive Edition, куди увійшли ремастери ігор GTA III, GTA: Vice City та GTA: San Andreas. Цей реліз супроводжувався безліччю технічних проблем та, м'яко кажучи, не викликав захоплення у геймерів, що показано в його оцінці на Metacritic — 0,6 бала з 10 можливих. Втім, попри всі вади, згадана збірка все ж таки стала комерційно успішним проєктом.

GTA The Trilogy — The Definitive Edition

Фінансові звіти Take-Two Interactive зазвичай включають інформацію про кількість проданих ігор серії Grand Theft Auto. За останній квартал їхня кількість зросла на 15 мільйонів, з яких п'ять мільйонів припадає на GTA V. Неважко підрахувати, що решта 10 мільйонів — це заслуга збірки GTA: The Trilogy — The Definitive Edition. Загальний тираж серії Grand Theft Auto становить 370 мільйонів.

GTA V

У поточному кварталі очікується значного збільшення кількості проданих копій GTA V. Все завдяки випуску оновленої версії для ігрових консолей PlayStation 5 та Xbox Series X/S. Вона принесе підтримку роздільної здатності аж до 4K, частоти кадрів до 60 к/с, розширеного динамічного діапазону (HDR), покращені текстури та дальність відрисовки, а також ефекти на базі трасування променів.

Джерело:
Take-Two

Обговорити в форумі (коментарів: 53)

ASUS представила в Україні планшет для геймерів ROG Flow Z13

Київський офіс ASUSTeK Computer анонсував надходження на український ринок геймерського планшета ROG Flow Z13. В його основі лежить платформа Intel Alder Lake-H, а за обробку графіки відповідає відеоадаптер GeForce RTX 3050 (Ti) або зовнішній 3D-прискорювач ROG XG Mobile, доступний у версіях на базі як GeForce RTX 3080 16GB, так і Radeon RX 6850M XT.

ROG Flow Z13

ASUS ROG Flow Z13 обладнаний 13,4-дюймовим сенсорним екраном із захисним покриттям Corning Gorilla, підтримкою технології Adaptive Sync та співвідношенням сторін 16:10. Покупцям буде доступно два варіанти дисплея: з роздільною здатністю 1920 x 1200 та частотою оновлення 120 Гц або 3840 x 2400 при частоті 60 Гц.

ROG Flow Z13

Оснащення топової конфігурації ROG Flow Z13 включає процесор Intel Core i9-12900H (14 ядер/20 потоків), дискретну графіку GeForce RTX 3050 Ti, 32 гігабайти оперативної пам'яті LPDDR5-5200 та NVMe-накопичувач обсягом 1 Тбайт. Також варто відзначити наявність порту Thunderbolt 4, акумулятор на 56 Вт·год та систему охолодження на базі випарної камери. У ролі штатної ОС виступає Windows 11.

ROG Flow Z13

В українських магазинах ASUS ROG Flow Z13 з'явиться 10 лютого із початковою ціною 58 799 гривень. За цю суму буде доступна конфігурація з процесором Core i7-12700H, графікою GeForce RTX 3050, 16 гігабайтами ОЗУ та NVMe-накопичувачем місткістю 512 Гбайт.

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

MSI випустила флагманську плату MEG Z690 Godlike для процесорів Intel LGA1700

Компанія MSI повідомила про надходження у продаж флагманської материнської плати для процесорів Intel Core 12-го покоління — MEG Z690 Godlike. Вона виконана у форматі E-ATX, вийде обмеженим тиражем, а комплект поставки включає процесорну СВО MEG CoreLiquid S360 та 32-гігабайтний (2x 16 ГБ) набір оперативної пам'яті Kingston FURY Beast DDR5.

MSI MEG Z690 Godlike

Серед ключових особливостей плати MEG Z690 Godlike можна виділити 22-фазну систему живлення гнізда LGA1700, два слоти розширення PCI Express 5.0 x16 (x16/x0 або x8/x8), 3,5-дюймовий сенсорний РК-дисплей M-Vision, 2,5- та 10-гігабітні мережеві інтерфейси на контролерах Intel I225-V й Aquantia AQC113CS, а також бездротовий модуль Wi-Fi 6E та два порти Thunderbolt 4. Більш детальна інформація про новинку доступна на сайті виробника.

MSI MEG Z690 Godlike

Рекомендована ціна системної плати MSI MEG Z690 Godlike складає 2099 доларів.

MSI MEG Z690 Godlike

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Офіційно: Nvidia відмовилася від покупки ARM Limited

Nvidia офіційно відмовилася від придбання компанії ARM Limited, розробника однойменної процесорної архітектури, у японського холдингу SoftBank. Багатомільярдна угода зірвалася через перешкоди з боку регулюючих органів. Раніше занепокоєння цим поглинанням висловили як багато лідерів напівпровідникової галузі, так і влада США, Великобританії та ЄС.

ARM и Nvidia

«В ARM світле майбутнє, і ми продовжуватимемо підтримувати їх як гордий ліцензіат протягом десятиліть, — заявив генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг. — ARM знаходиться у центрі важливої динаміки в обчислювальній техніці. Хоча ми не будемо однією компанією, ми тісно співпрацюватимемо з ARM. Значні інвестиції дозволили ARM розширити можливості процесорів за межі клієнтських обчислень до суперкомп'ютерів, хмарних обчислень, штучного інтелекту та робототехніки. Я очікую, що ARM стане найважливішою архітектурою ЦП наступного десятиліття».

Нагадаємо, що про плани придбати ARM Limited «зелені» оголосили у вересні 2020-го. Ця покупка спочатку обійшлася б Nvidia у 40 мільярдів доларів (з урахуванням зростання вартості акцій сума збільшилася до $66 млрд), що є рекордним показником за всю історію напівпровідникової галузі. Оскільки угода зірвалася, то SoftBank отримає від Nvidia $1,25 млрд в якости компенсації.

Щодо ARM Limited, то SoftBank почне підготовку до первинного розміщення акцій (IPO). Воно має відбутися протягом наступного фінансового року, що закінчиться 31 березня 2023-го.

Джерело:
BusinessWire

Обговорити в форумі (коментарів: 49)