На виставці Gamescom 2023 буде окремий український павільйон

Наприкінці серпня у німецькому Кельні відбудеться міжнародна виставка комп'ютерних ігор Gamescom 2023. Цього року на ній буде окремий український павільйон. Вперше на конференції такого масштабу вітчизняні геймдев-студії та сервіси мають можливість показати світові, що попри війну, українська ігрова індустрія працює та розвивається.

Gamescom 2023

Організатори Gamescom 2023 погодилися безплатно надати компаніям з України 100 квадратних метрів площі. В рамках українського павільйону плануються окремі стенди компаній-учасників, кімнати для переговорів та можливість представити промо-матеріали своїх продуктів та послуг.

«Враховуючи обмежену площу павільйону, ми не зможемо надати простір усім бажаючим, однак, можливо саме ваша команда гідна того, щоб представити Україну та її ігрову індустрію світовій спільноті», — розповідає студія Vostok Games, яка входить до ініціативної групи. Заявити про своє бажання долучитися і подати заявку можна у цій формі.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Apple оцінила гарнітуру Vision Pro у 3499 доларів

Ще однією цікавою новинкою, яку Apple представила на конференції WWDC 2023, стала гарнітура змішаної реальності Vision Pro. Чутки про її підготовку блукали Мережею вже кілька років nf багато в чому були вірні, наприклад, вартість пристрою справді виявилася порівняно високою. Рекомендована ціна гарнітури Vision Pro склала 3499 доларів.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro є повністю самодостатнім пристроєм. В основі гарнітури лежить однокристальна система M2, яка вже була випробувана на «яблучних» комп'ютерах, компанію якій склав допоміжний процесор R1. Він відповідає за обробку інформації із зовнішніх сенсорів. З «заліза» Vision Pro також варто відзначити 12 зовнішніх камер, п'ять сенсорів (включаючи LiDAR), частково алюмінієвий корпус і скляну лицьову панель.

Apple Vision Pro

Гарнітура оснащена двома екранами microOLED HDR 4K, що сумарно містять 23 мільйони пікселів. Будь-яких фізичних маніпуляторів не передбачено. Все керування здійснюється за рахунок відстеження рухів користувача та голосових команд. Цікавою особливістю став зовнішній акумулятор, підключений до гарнітури через кабель. Працює новинка під керуванням операційної системи VisionOS, чий інтерфейс багато в чому нагадує інші «яблучні» ОС.

Apple Vision Pro

У продаж гарнітура змішаної реальності Apple Vision Pro надійде на початку наступного року.

Обговорити в форумі (коментарів: 71)

Ноутбук Apple MacBook Air отримав 15-дюймову версію

Разом із новими робочими станціями компанія Apple представила лептоп MacBook Air у модифікації з 15,3-дюймовим екраном. Новинка базується на вже знайомій однокристальній системі M2 та є найтоншим пристроєм у своєму класі. Товщина ноутбука складає лише 11,5 мм.

Apple MacBook Air

«Фішкою» нового MacBook Air є IPS-дисплей з роздільною здатністю 2880x1864 пікселя, тонкими рамками та яскравістю 500 кд/м². Оснащення лептопа включає до 24 Гбайт оперативної пам'яті й твердотіле сховище об'ємом до 2 Тбайт, а на гранях доступні два порти Thunderbolt 3/USB 4 та 3,5-мм аудіогніздо. Час автономної роботи досягає 18 годин, для заряджання використовується магнітний роз'єм MagSafe.

Apple MacBook Air

У закордонних магазинах 15-дюймовий Apple MacBook Air буде доступний за ціною від $1299. Водночас Apple знизила рекомендовану ціну 13-дюймової моделі на $100 — тепер вона починається з 1099 доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)