Colorfire представляє відеокарти GeForce RTX для любителів котиків

Компанія Colorfire запустила особливу лінійку відеокарт із підзаголовком Meow (Мяу). Ці моделі виконані у «котячому» стилі – корпус бежевого кольору з рудими елементами та сліди лапок на поверхні.

В оформленні коробок та на рекламних матеріалах активно використовується зображення милого котика. Але загалом тут дуже мало візуальних елементів, які б вказували на зв'язок із хвостатими розбишаками.

Натомість виробник вигадав жартівливу передісторію для свого кота-талісмана, який є представником позаземної кото-цивілізації.

Поки що такі відеокарти доступні лише на китайському ринку. У рамках Meow-серії виробник представив дві моделі: GeForce RTX 4070 та GeForce RTX 4060 Ti. Вони вже продаються на китайських торгових майданчиках за ціною 4799 юанів (~$677) і 3199 юанів (~$451). Обидві версії працюють на рекомендованих частотах, оснащені RGB-підсвічуванням та трьома вентиляторами (два 90 мм та один 80 мм).

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Серверні чипи AMD EPYC 7002 (Rome) зависають через 1044 дні безперервної роботи

Компанія AMD повідомила своїх клієнтів про одну цікаву особливість серверних процесорів EPYC 7002 (Rome) на базі архітектури Zen 2. З'ясувалося, що в CPU є помилка, через яку вони зависають приблизно через 1044 дні безперервної роботи. Але що найцікавіше, усувати цей дефект AMD не планує.

AMD EPYC

Вищезгадана проблема пов'язана з тим, що ядру не вдається вийти зі стану сну CC6 (Core C6 State). При цьому точний час, через який процесор зависне, може змінюватись в залежності від Spread Spectrum та частоти REFCLK. Як рішення AMD пропонує власникам EPYC 7002 (Rome) деактивувати режим CC6 або власноруч перезавантажувати сервер приблизно кожні два роки та десять місяців.

AMD EPYC

Нагадаємо, процесори AMD EPYC 7002 (Rome) вийшли наприкінці 2019 року. Це друге покоління чипів для серверної платформи Socket SP3. У них компанія не лише перейшла на мікроархітектуру Zen 2, але й збільшила кількість ядер у топових моделях до 64 штук. Разом з цим максимальний об'єм L3-кешу зріс до 256 Мбайт, з'явилася підтримка пам'яті DDR4-3200 та інтерфейсу PCI Express 4.0.

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 83)

Материнські плати Gigabyte LGA1700 готові до релізу наступного покоління процесорів

Офіційний анонс процесорів Intel Raptor Lake-S Refresh для платформи LGA1700, за доступною інформацією, відбудеться не раніше третього кварталу. Втім, компанія Gigabyte вирішила підготуватися до цієї події наперед. Вендор вже виклав на своєму сайті прошивки для системних плат на чипсетах Intel 600-/700 серії, в яких додана підтримка нового покоління процесорів Intel.

Gigabyte LGA1700

Найімовірніше, Intel представить чипи Raptor Lake-S Refresh на конференції Innovation 2023, яка відбудеться у другій половині вересня. Якщо вірити чуткам, топові моделі працюватимуть на частоті до 6,2-6,5 ГГц у динамічному розгоні. Також примітний той факт, що платформа Intel LGA1700 формально підтримуватиме відразу три покоління процесорів.

Gigabyte LGA1700

У нових прошивках Gigabyte також усунула вразливість, яка в теорії дозволяла зловмисникам замінити прошивку UEFI при спробі оновити її через Інтернет. Новий механізм безпеки забезпечує більш ретельну перевірку цілісності файлів та цифрового підпису.

Джерело:
Gigabyte

Обговорити в форумі (коментарів: 13)