В Epic Games Store дарують Fallout: New Vegas

В онлайновому магазині Epic Games Store запустили нову роздачу. На цей раз можна безплатно отримати Fallout: New Vegas - Ultimate Edition. Це повне видання легендарної гри з усіма сюжетними доповненнями. Ця частина вважається найкращою серед сучасних Fallout у поціновувачів глибоких сюжетних RPG. І якщо ви колись пропустили New Vegas, тепер є шанс виправити цей недогляд.

Гру можна додати на свій акаунт Epic Games до 1 червня.

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Тільки одна людина купила GeForce RTX 4060 Ti під час старту продажів у великому японському магазині

Відеокарти GeForce RTX 4060 Ti отримали прохолодний прийом з боку споживачів через цінову політику Nvidia. Новинка трохи обганяє GeForce RTX 3060 Ti, оснащена 8 гігабайтами пам'яті та має рекомендовану ціну 399 доларів. З урахуванням податків регіональні ціни ще вищі, що робить таку покупку вкрай сумнівною. Цікава новина прийшла із Японії. Під час запуску продажів GeForce RTX 4060 Ti у великій роздрібній мережі Despara Akihabara утворилася черга лише з однієї людини.

Японські великі магазини часто відкриваються раніше в день запуску технічних новинок, щоб усі охочі встигли придбати омріяний товар. Акіхабара — це найбільший торговий район Токіо, але цього разу тільки два магазини відкрилися раніше, і черг там явно не спостерігалося. Це свідчить про повну відсутність інтересу з боку гравців. Це пов'язано з ціною. З урахуванням податків цінник на GeForce RTX 4060 Ti стартує з позначки 68 000 єна, що приблизно відповідає 500 доларам США.

В інших регіонах також немає ажіотажу. Деякі європейські магазини вже продають GeForce RTX 4060 Ti за ціною, нижчою від рекомендованої.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 107)

Marvel's Spider-Man 2 та всі анонси PlayStation Showcase 2023

Компанія Sony провела велику презентацію PlayStation Showcase, у рамках якої було багато нових анонсів. Головний інтерес викликала гра Marvel's Spider-Man 2. І замість коротких трейлерів нам одразу показали велику демонстрацію ігрового процесу із видовищними бійками та погонями.

У новій грі буде два герої-павуки — Пітер Паркер та Майлз Моралес. Паркер опанував костюм-симбіонт, який наділяє героя новими потужними здібностями.

Marvel's Spider-Man 2 вийде цієї осені ексклюзивно для консолі PlayStation 5. Про реліз на PC поки що нічого не говориться, але гра може вийти із затримкою в рік або більше.

Анонсовано гру Helldivers II, яка теж вийде до кінця цього року. Серед цільових платформ одразу заявлені PlayStation 5 та PC.

Показали новий трейлер магічного шутера Immortals of Aveum від Electronic Arts та Ascendant Studios.

Студія One More Level анонсувала хардкорний кіберпанківський бойовик Ghostrunner 2.

Анонсовано екшен Phantom Blade Zero від китайських розробників з динамічними битвами.

Анонсовано гру з головоломками The Talos Principle 2, яка є продовженням чудового проєкту 2014 року.

Показали ігровий процес яскравого екшену Foamstars у стилі гри Splatoon.

Незабаром на консолі PlayStation 5 вийде воксельна гра Teardown, яка раніше була доступна тільки на PC.

Показано новий видовищний трейлер Final Fantasy XVI. Гра виходить для консолі Sony PlayStation 5 вже 22 червня.

Анонсовано пригодницьку гру Towers of Aghasba від Dreamlit Games з великим незвичайним світом.

Представлено новий трейлер Street Fighter 6 від Capcom. Гра виходить 2 червня на всіх платформах.

Анонсовано рольову гру Dragon's Dogma 2.

Також на шоу показали трейлер Alan Wake 2, про що ми писали в окремій новині.

Konami показала перший трейлер ремейку Metal Gear Solid 3.

Bungie анонсувала шутер Marathon, який стане переосмисленням старої серії студії із 90-х років.

Представлені ігри для віртуальної реальності Sony PSVR2 – Resident Evil 4, Arizona Sunshine 2, Crossfire: Sierra Squad та Synapse.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Nvidia підбила фінансові підсумки та поділилася оптимістичним прогнозом

Корпорація Nvidia підбила фінансові підсумки попереднього кварталу, який закінчився для «зеленого» чипмейкера 30 квітня. Виторг компанії за останні три місяці склав $7,2 мільярда. Це на 13% менше, ніж за аналогічний період минулого року, проте чистий прибуток зріс на 26% — до двох мільярдів доларів.

Nvidia

Більш того, поточний квартал Nvidia розраховує завершити з рекордним виторгом близько $11 мільярдів. Цьому сприятиме надзвичайно високий попит на продукцію для дата-центрів та штучного інтелекту. На тлі такого оптимістичного прогнозу вартість акцій «зеленої» компанії вже зросла більш ніж на чверть.

Останнім часом ключовим напрямком бізнесу Nvidia є прискорювачі для центрів обробки даних. Відповідний підрозділ формує більш ніж половину сукупного виторгу компанії. Минулого кварталу він приніс компанії $4,3 мільярда. Це майже вдвічі перевищує показники ігрового підрозділу, який звітував про $2,2 млрд.

Nvidia

Рішення для професійної візуалізації минулого кварталу принесли $295 мільйонів, автомобільний підрозділ прозвітував про $296 млн виторгу, а від продажу OEM-продукції Nvidia отримала $77 мільйонів.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Озвучено дату виходу Assassin's Creed Mirage

На презентації PlayStation Showcase компанія Ubisoft представила новий трейлер Assassin Creed Mirage і назвала дату релізу гри. Нова частина розповість про молодість Басіма, одного з персонажів Valhalla. Гра повинна стати компактнішою і за духом ближчою до перших частин франшизи.

У новому трейлері вперше показані реальні кадри ігрового процесу із потайними вбивствами, видовищними добиваннями та гарними видами східного міста.

Assassin's Creed Mirage надійде у продаж 12 жовтня. Гра буде доступна на консолях PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S та на платформі PC.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

В Європі ціна GeForce RTX 4060 Ti вже опустилася нижче рекомендованої

Напередодні стартували офіційні продажі відеокарти GeForce RTX 4060 Ti 8GB. На думку авторів перших оглядів, рекомендована ціна $399/€439 (США/Європа) для цієї моделі виявилася дещо завищеною та, судячи з усього, аналогічної думки дотримуються великі рітейлери. У Європі ціна 8-гігабайтної GeForce RTX 4060 Ti опустилася нижче за рекомендовану (MSRP) через лічені години після старту продажів.

GeForce RTX 4060 Ti

У німецькому магазині Mindfactory відеокарту Palit GeFroce RTX 4060 Ti Dual можна було придбати за €419, тобто зі знижкою 20 євро щодо рекомендованої ціни. Зараз вона доступна за €435, що все ще нижче MSRP. Що стосується самої Nvidia, вона поки не поспішає офіційно знижувати рекомендовану ціну нової відеокарти, як це зробила AMD незадовго до анонсу Radeon RX 7600.

GeForce RTX 4060 Ti

Додамо, що відеокарту GeForce RTX 4060 Ti 8GB вже можна придбати й в українських магазинах, наприклад, у Telemart найдоступніша модель коштує 20 тисяч гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 59)

Драйвер Radeon Adrenalin 23.5.1 підвищує продуктивність у The Lord of the Rings: Gollum

AMD повідомила про доступність до завантаження нового графічного драйвера. Випуск AMD Software: Adrenalin Edition 23.5.1 забезпечує програмну підтримку відеокарти Radeon RX 7600, а також збільшує продуктивність гри The Lord of the Rings: Gollum. Зокрема, власники Radeon RX 7900 XT/XTX можуть розраховувати на приріст до 16%, тоді як у разі карт Radeon RX 6000-ї серії він складе до 12%.

The Lord of the Rings: Gollum

У драйвері AMD Software: Adrenalin Edition 23.5.1 було усунуто такі проблеми:

  • збій програми або тайм-аут драйвера під час відтворення відео в DaVinci Resolve Studio;
  • короткочасне спотворення зображення при перемиканні між вікнами з відео та грою на деяких графічних продуктах AMD, на зразок Radeon RX 6700 XT;
  • використання пам'яті вище за очікуване під час компіляції шейдерів при першому запуску The Last of Us Part I;
  • періодичний збій системи під час гри в Call of Duty: Modern Warfare II на деяких графічних продуктах AMD, на зразок Radeon RX 580.

Ознайомитись з документацією, а також завантажити набір драйверів AMD Software: Adrenalin Edition 23.5.1 можна за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Анонсовано ремейк Metal Gear Solid 3

Після численних чуток компанія Konami на PlayStation Showcase офіційно анонсувала ремейк Metal Gear Solid 3 та представила перший трейлер. Нова версія гри одержала назву Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

Гра запропонує повернутися до знайомої історії з оновленою сучасною графікою. Відомо, що озвучуватиме героя оригінальний актор, який дав голос Снейку в перших частинах серії. Представлені перші скриншоти гри, які дозволяють оцінити високий рівень графіки та деталізації. Жодних подробиць щодо особливостей ремейку поки що не озвучено.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater вийде не лише на консолі PlayStation 5, але й на Xbox Series X/S та на платформі PC. Реліз намічений на цей рік, однак точна дата не озвучена.

Також Konami анонсувала перевидання перших трьох частин для Sony PlayStation 5. Ймовірно, це будуть оригінальні версії, адаптовані під високу роздільну здатність, але без істотних технічних змін.

Sony представила Project Q — контролер DualSense з 8-дюймовим екраном

Разом з новими іграми в рамках заходу PlayStation Showcase компанія Sony анонсувала цікавий аксесуар для консолі PlayStation 5. Він отримав кодову назву Project Q та, грубо кажучи, є бездротовим контролером з 8-дюймовим екраном. До речі, подібне рішення Nintendo застосувала ще в ігровій консолі Wii U.

Sony Project Q

Sony Project Q дозволить власникам PlayStation 5 транслювати ігровий процес через Wi-Fi за допомогою функції PS Remote Play. Заявлено можливість трансляції в роздільній здатності 1080p при 60 кадрах на секунду. Не виключено, що в майбутньому японці додадуть підтримку хмарного ігрового сервісу, що зробить Project Q самостійним пристроєм. Ну а поки що йдеться про більш просунуту альтернативу контролеру DualSense.

Sony Project Q

Більше подробиць про Sony Project Q буде опубліковано найближчими місяцями.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Опубліковано новий трейлер Alan Wake 2 та підтверджено дату виходу гри

Під час презентації PlayStation Showcase студія Remedy показала новий трейлер Alan Wake 2. У продовженні буде два головні герої — сам письменник Алан Вейк та агент ФБР Сара Андерсон, яка розслідує містичні події у містечку Брайт Фоллс. Події гри розвиватимуться одночасно у двох світах.

Alan Wake 2 створюється на рушії Northlight, і в новому відео можна спостерігати кадри реального геймплею.

Гра виходить 17 жовтня на PlayStation 5 та PC. Користувачі комп'ютерів зможуть купити гру лише у сервісі Epic Games Store. В описі зазначено наявність перекладу українською мовою.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)