Опубліковано результати тестування GeForce RTX 4060 Ti та Radeon RX 7600 у пакеті 3DMark

Веб-видання VideoCardz опублікувало результати випробувань відеокарт GeForce RTX 4060 Ti та Radeon RX 7600 у тестовому пакеті 3DMark. Вони були отримані відразу від кількох рецензентів, які вже почали працювати над оглядами нових 3D-прискорювачів. Нагадуємо, що у продаж вони надійдуть відповідно наступної середи та четверга.

3DMark

У бенчмарках 3DMark Time Spy та Speed Way відеокарта GeForce RTX 4060 Ti виступила значно краще  «червоного» візаві. У першому тесті її перевага становила 24-25%, тоді як у другому, де задіяно трасування променів, вона зросла до 63%. В 3DMark Fire Strike швидкодія новинок виявилася приблизно на одному рівні. Точніше, Radeon RX 7600 забезпечує 92-97% продуктивності GeForce RTX 4060 Ti.

3DMark

Якщо порівнювати з прямими попередниками, то GeForce RTX 4060 Ti в середньому на 10% швидше за GeForce RTX 3060 Ti, а Radeon RX 7600 демонструє на 34% кращу продуктивність щодо Radeon RX 6600. Більше інформації про швидкодію новинок стане доступно найближчими днями.

3DMark

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 122)

Встановлено новий рекорд розгону оперативної пам'яті — DDR5-11202

Майстри оверклокерського цеху не перестають досліджувати граничні можливості оперативної пам'яті DDR5. Вони вже давно переступили позначку 10 ГГц (ефективних) та нині експериментують зі швидкістю передачі даних понад 11 ГТ/с (гігатранзакцій на секунду). Успіхами в цьому напрямку днями похвалився американський оверклокер Seby9123.

DDR5

Ентузіасту вдалося «розкочегарити» пару 16-гігабайтних модулів G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-7800 до ефективної частоти 11202 МГц. Для цього формулу затримок довелося послабити до 62-126-126-127-127, а також використати випарники рідкого азоту для охолодження процесора та оперативної пам'яті.

DDR5

Бенч-стенд Seby9123 був виконаний на базі материнської плати ASUS ROG Maximus Z790 Apex та процесора Intel Core i9-13900KS. В ході експериментів у CPU залишалися активними лише два ядра.

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

Supermassive Game розробляє гру у всесвіті Dead by Daylight

Behavior Interactive провела трансляцію на честь 7-річчя гри Dead by Daylight. Це популярний хорор на виживання з асиметричним мультиплеєром. Група гравців протистоїть різним монстрам та темним створінням, намагаючись вижити на різних картах. Гра зберігає високу популярність протягом усіх семи років і автори продовжують активно підтримувати проєкт.

Світ Dead by Daylight мають розширити за рахунок інших проєктів за мотивами гри Behavior Interactive. У розробці вже дві такі ігри. Одна з них створюється студією Supermassive Games, яка відома широкій аудиторії за Until Dawn та серією хорорів The Dark Pictures. Подробиць нового проєкту немає. Заявлено лише, що це однокористувацька інтерактивна сюжетна гра, яка запропонує «інтенсивний оповідальний досвід». Більше подробиць обіцяють озвучити пізніше цього року. Друга гра — це багатокористувацький  PvE-проєкт від Midwinter Entertainment.

Також за мотивами Dead by Daylight створюється фільм, виробництвом якого займаються Atomic Monster та Blumhouse.

Що стосується безпосередньо Dead by Daylight, протягом 8-го року заплановано декілька нових глав. Найближче велике оновлення додасть главу End Transmission з новою картою у фантастичному стилі, новим вбивцею-роботом і новим героєм.

Також у грі з'явиться віртуальний Ніколас Кейдж, який приєднається до команди гравців, що протистоять монстрам.

Гра Dead by Daylight доступна на PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch та на PC. В українському Steam базова версія гри коштує 299 грн, за Ultimate Edition просять 954 грн.

Джерело:
Gematsu

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Відеокарта Radeon RX 7600 у виконанні ASUS, ASRock та AMD

Наступного тижня у продаж надійдуть дві нові відеокарти: GeForce RTX 4060 Ti та Radeon RX 7600. AIB-партнери Nvidia та AMD активно готуються до цієї події, продовжуючи допускати нові витоки інформації. Зокрема, напередодні стало відомо, що ASRock та ASUS оснастять карти Radeon RX 7600 системами охолодження від Radeon RX 6000-ї серії, а сьогодні в Мережі з'явилися зображення моделі еталонного дизайну AMD.

Radeon RX 7600

Відеокарта AMD Radeon RX 7600 в еталонному виконанні оснащена двослотовим кулером з парою вентиляторів та має довжину 21 см. Зворотний бік відеокарти прикриває підсилювальна пластина, а на торці розпаяний 8-контактний роз'єм додаткового живлення. Для виведення зображення можна скористатися трьома інтерфейсами DisplayPort 2.1 та одним HDMI 2.1.

Radeon RX 7600

В основі Radeon RX 7600 лежить графічний процесор Navi 33, який раніше випробуваний на мобільних 3D-прискорювачах. Відеокарта отримала 32 блоки Compute Units (або 2048 потокових процесорів), 32 мегабайти Infinity Cache та 128-розрядну шину пам'яті, через яку GPU взаємодіє з вісьмома гігабайтами GDDR6. З версіями новинки від компаній ASUS та ASRock можна ознайомитись нижче.

Radeon RX 7600Radeon RX 7600
ASRock Radeon RX 7600 Phantom Gaming та Challenger

Radeon RX 7600Radeon RX 7600
ASUS Radeon RX 7600 Dual та ROG Strix

Офіційна презентація відеокарти AMD Radeon RX 7600 має відбутися у середу, 24 травня. Цього ж дня Nvidia виведе на ринок модель GeForce RTX 4060 Ti 8GB. На полиці магазинів «червона» новинка надійде наступного дня після анонсу.

Radeon RX 7600

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

The Callisto Protocol незабаром отримає режим «Орди»

Студія Striking Distance продовжує підтримувати та розвивати хорор The Callisto Protocol, який вийшов наприкінці минулого року. Гра від творця Dead Space отримала неоднозначні відгуки, але все ж таки сподобалася деяким гравцям. Для проєкта вже вийшли оновлення, які додали режим «Нова гра+» та хардкорну складність.

Тепер опубліковано тизер нового Riot Mode. Швидше за все це буде аналог режиму «Орди», де гравці протистоять хвилям ворогів, що поступово посилюються. Судячи з короткого відео, гравець починає з найпростішою зброєю та поступово розширює свій арсенал.

Запуск нового режиму заплановано на 23 травня. Також у найближчих планах Striking Distance випуск повноцінного сюжетного доповнення до гри. Повне видання The Callisto Protocol Digital Deluxe Edition можна купити в українському Steam за 1099 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)