У Epic Games Store почався новий розпродаж, гравцям дарують Death Stranding

В ігровому магазині Epic Games Store стартував Мегарозпродаж, який пройде по 15 червня. В рамках акції пропонуються знижки на старі та нові ігри. Серед цікавих пропозицій Far Cry 6 Standard Edition зі знижкою у 75%, набір Dying Light Franchise Bundle із двох частин зі знижкою у 53%, A Plague Tale: Requiem зі знижкою у 35% та багато інших ігор.

Всі користувачі можуть отримати купон зі знижкою 25%, який застосовується до всіх платежів на суму від 399 грн. Також запускається програма винагород Epic, яка передбачає повернення 5% від витраченої суми на рахунок. Потім ці кошти ви можете витратити при новій покупці в магазині.

Не забули й про безплатні роздачі. Сьогодні стартувала роздача відомої гри Death Stranding від Хідео Кодзими. Її можна додати до своєї бібліотеки до 25 травня, після чого в магазині запустять роздачу нової гри.

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Специфікації AMD Radeon RX 7600 підтверджені скріншотом GPU-Z

Цілком очікувано, що анонс лінійки відеокарт GeForce RTX 4060 не залишиться поза увагою AMD. Найближчим часом «червоний» чипмейкер явить світові 3D-прискорювач Radeon RX 7600 на базі графічного процесора Navi 33. Ця модель вже була помічена у закордонних магазинах, а сьогодні сайт VideoCardz поділився скріншотом GPU-Z зі специфікаціями новинки.

Radeon RX 7600

Утиліта GPU-Z v2.53.0 змогла повністю визначити інформацію про новий відеоадаптер. Radeon RX 7600 базується на повноцінній версії кристала AMD Navi 33, яка поєднує 32 Compute Units або 2048 потокових процесорів та 128-розрядну шину пам'яті. Відеобуфер представлений вісьмома гігабайтами GDDR6 з пропускною здатністю 288 Гбайт/с, а у ролі інтерфейсу підключення виступають вісім ліній PCI-E 4.0.

Radeon RX 7600

Частотна формула GPU має вигляд 1720/2250/2655 МГц (Base/Game/Boost Clock). Однак на практиці графічний процесор може динамічно розганятись до 2,85 ГГц, повідомляє джерело. Щодо енергоспоживання відеокарти інформації не надходило, але, наприклад, у моделі Sapphire Radeon RX 7600 Pulse на торці розпаяно 8-контактний роз'єм додаткового живлення.

Radeon RX 7600

У продаж відеокарта AMD Radeon RX 7600 надійде наступного четверга, 25 травня. Рекомендована ціна новинки поки що залишається невідомою. За попередньою інформацією, у Європі вона коштуватиме близько €349.

Radeon RX 7600

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Вийшов релізний трейлер Diablo IV

Компанія Blizzard опублікувала спеціальний трейлер Diablo IV, присвячений виходу гри. У відео представлена нарізка бойових моментів із різними персонажами. Завершується трейлер видовищною появою Ліліт. Все це змонтовано під пісню Біллі Айліш, що дуже незвичайно для гри фентезійного жанру.

Нещодавно пройшов фінальний етап бета-тестування гри. За його підсумками розробники заявили про готовність серверної інфраструктури та пообіцяли відсутність проблем із підключенням після запуску Diablo. Також автори внесли правки до балансу, посилили клас «Некромант», який виявився надто слабким, відкоригували ймовірність випадання легендарних предметів.

Реліз Diablo IV намічено на 6 липня, але власники преміальних видань зможуть грати з 2 червня.

На PC гра доступна лише у сервісі Battle.net. Стандартне видання коштує 2499 грн, Deluxe Edition можна купити за 3149 грн, а Ultimate Edition оцінено у 3499 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 77)

Анонс серії відеокарт GeForce RTX 4060: характеристики, ціни та офіційні тести

Сьогодні корпорація Nvidia офіційно представить лінійку відеокарт GeForce RTX 4060. До цієї події залишаються лічені години, тому не дивно, що у вільному доступі опинилися слайди з майбутньої презентації. Як і очікувалося, «зелені» підготували три нові моделі: GeForce RTX 4060, RTX 4060 Ti 8GB та RTX 4060 Ti 16GB.

Nvidia

На слайді нижче Nvidia порівнює основні характеристики новинок та прямих попередниць. Для відеокарт GeForce RTX 4060 Ti 8GB/16GB заявлена обчислювальна потужність 22 Тфлопс в операціях FP32, а у GeForce RTX 4060 цей показник складе 15 Тфлопс. Для порівняння, GeForce RTX 3060 Ti та RTX 3060 забезпечують 16 та 13 Тфлопс відповідно.

З іншого варто виділити менше енергоспоживання, наприклад, рівень TGP в GeForce RTX 4060 у півтора раза нижче, ніж в GeForce RTX 3060. У таблиці «зелені» також вказують для новинок ефективну пропускну здатність відеобуфера з урахуванням збільшеного L2-кешу. Нагадуємо, що карти GeForce RTX 4060 (Ti) отримали 128-бітну шину пам'яті, тоді як у попередниць вона була 192- та 256-розрядною.

GeForce RTX 4060

Крім того, Nvidia надала результати власних тестів, щоправда, їхня інформативність залишає бажати кращого. Компанія всіляко намагається наголосити на підтримці відеокартами GeForce RTX 4060 (Ti) технології DLSS 3 з генерацією кадрів, якої позбавлені рішення минулих поколінь. Тому оцінити реальну продуктивність новинок можна буде після виходу незалежних оглядів.

GeForce RTX 4060
GeForce RTX 4060GeForce RTX 4060

Відеокарту GeForce RTX 4060 Ti 8GB можна буде придбати вже цього місяця за ціною від $399. Варіант із 16-гігабайтним буфером обійдеться мінімум у 499 доларів та, за наявною інформацією, вийде в середині літа. Модель GeForce RTX 4060 стане доступною для покупки в липні.

Незабаром після публікації новини стала відома рекомендована ціна GeForce RTX 4060 — $299.

GeForce RTX 4060

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 82)

Samsung запустила серійне виробництво мікросхем DDR5 за технологією 12-нм класу

Samsung Electronics повідомила про запуск масового виробництва мікросхем DDR5 за «найбільш передовою в галузі» технологією 12-нм класу. Порівняно з рішеннями минулого покоління нові чипи забезпечують не лише кращу енергоефективність, але й вищу продуктивність.

Samsung

«Використовуючи диференційований техпроцес, провідна в галузі пам'ять DDR5 DRAM 12-нм класу від Samsung забезпечує неперевершену продуктивність і енергоефективність, — заявив Джуйон Лі (Jooyoung Lee), виконавчий віцепрезидент з продуктів та технологій DRAM у Samsung Electronics.

Для вищезгаданих мікросхем Samsung DDR5 характерна місткість 16 Гбіт (2 ГБ) та швидкість передачі інформації до 7,2 Гбіт/с на контакт. Разом з цим перехід на нову технологію дозволив знизити енергоспоживання чипів на 23%, а також збільшити щільність кристалів, завдяки чому з однієї кремнієвої пластини південнокорейський гігант отримує на 20% більше мікросхем. У пресрелізі чипмейкер також згадує перевірку 16-гігабітної DRAM на сумісність із платформами AMD.

Джерело:
Samsung

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Чутки: відеокарта GeForce RTX 4060 Ti коштуватиме від $399

Останнім часом у Мережі з'явилося чимало подробиць про відеокарту GeForce RTX 4060 Ti. Вже відомі її технічні характеристики та дата надходження до продажу, а тепер неофіційні джерела розкрили рекомендовану ціну новинки. Нагадаємо, що «зелені» готують до випуску дві модифікації відеокарти: з 8- та 16-гігабайтним буфером GDDR6.

GeForce RTX 4060 Ti

Першою до продажу надійде модель GeForce RTX 4060 Ti 8GB. Її можна буде придбати за ціною від $399, починаючи з наступної середи, 24 травня. Реліз модифікації із 16-гігабайтним відеобуфером запланований на липень. Вона обійдеться щонайменше у 499 доларів. Це на $100 менше, ніж Nvidia просить за модель GeForce RTX 4070.

Якщо говорити про специфікації, то обидва варіанти GeForce RTX 4060 Ti виконані на графічному процесорі Nvidia AD106 у конфігурації з 4352 ядрами CUDA та 128-розрядною шиною пам'яті. Для відеокарти заявлений рівень TDP близько 160-165 Вт, а ролі інтерфейсу підключення виступають вісім ліній PCI-E 4.0. У перших тестах новинка показала себе трохи швидше за GeForce RTX 3060 Ti.

GeForce RTX 4060 Ti

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 66)

У ранньому доступі Steam стартувала гра Starship Troopers: Extermination

Компанія Offworld Industries запустила у Steam ранню версію кооперативного шутера Starship Troopers: Extermination. Гра натхненна однойменним фільмом Пола Верховина та виконана у той самій візуальній стилістиці. Кооператив розрахований на 16 осіб, що виділяє цей проєкт на тлі багатьох інших ігор. Напарникам належить будувати бази, виконувати завдання та винищувати полчища жуків.

За представленими відеороликами гра нагадує звичайний шутер, але з великою кількістю гравців та ворогів. Однак аудиторія зустріла Starship Troopers: Extermination дуже добре. У Steam гра отримала високий рейтинг та позитивні відгуки. Є скарги на технічні баги та низьку продуктивність, коли у кадрі багато жуків. За кілька годин з моменту запуску гри її піковий онлайн вже сягнув 11 тисяч людей. Це непоганий результат для бюджетного інді-проєкту без великої рекламної компанії. Якщо автори підтримуватимуть гру, то у них може вийти потенційний хіт.

Системні вимоги гри помірні. Розробники рекомендують для Full HD систему на базі процесора Intel i7-8700K або AMD Ryzen 5 3600, 16 ГБ пам'яті та відеокарту GeForce GTX 1070. Гра підтримує DirectX 12. Для встановлення ранньої версії потрібно лише 20 ГБ на вашому накопичувачі.

Зараз гру можна придбати за 515 грн, але її ціна зростатиме після розширення та додавання нового контенту.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Перший епізод The Expanse: A Telltale Series вийде у липні

Відроджена студія Telltale незабаром випустить свій новий проєкт за мотивами відомого фантастичного серіалу The Expanse, в основі якого книжкова серія Джеймса Корі. Розробники оголосили про намір випустити перший епізод гри 27 липня, а попереднє замовлення можна буде зробити з 1 червня. Наступні епізоди виходитимуть з періодичністю раз на два тижні. Також гра отримає Deluxe-версію з одним додатковим DLC.

The Expanse: A Telltale Series розповість історію Каміни Драммер, одного з персонажів оригінального серіалу та старшого офіцера космічного корабля.

Гра виходить на консолях PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S та Xbox One. Версія для PC буде доступна лише у магазині Epic Games Store. В офіційних системних вимогах рекомендується ПК на базі процесора AMD FX-8350 чи Intel Core i5-3470, 8 ГБ пам'яті та відеокарта рівня GeForce GTX 1060 чи Radeon RX 590.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)