PowerColor Radeon RX 7900 XTX Red Devil може перегріватися через погано нанесену термопасту

На старті нового покоління відеокарт AMD RDNA 3 були проблеми з перегріванням Radeon RX 7900 XTX через неякісну конструкцію випарної камери. Виявляється, зі схожими проблемами можна зіткнутися і при покупці моделей з нереференсним охолодженням. У тому числі це загрожує відеокартам PowerColor Radeon RX 7900 XTX Red Devil.

Ігор Валоссек із ресурсу Igor's Lab розповів про свій досвід знайомства з даною моделлю PowerColor, яка оснащена потужним повітряним кулером. Він відразу помітив велику різницю температур між основним датчиком і показаннями гарячої точки Hotspot, які досягали значень 80°C та 110°C. Причина стала зрозумілою після розбору відеокарти. Термопаста нанесена нерівномірно, на поверхні були голі зони. На фото нижче вони виділені жовтим кольором.

При цьому з обох боків видавлені надлишки пасти, що говорить про велику кількість термоінтерфейсу. Виробник не заощаджував на пасті, але наніс її неакуратно.

Ігор очистив поверхню GPU та наніс нову пасту Alphacool Apex. Наноситься вона ковбаскою в центрі, цей метод Ігор вважає оптимальним для великих чіпів. Далі здійснюється акуратний монтаж без перекосів кулера під час встановлення.

Після оновлення пасти середня температура графічного процесора знизилася з 80 до 75°C, а температура в гарячих точках впала до 93-95°C.

Автор звернувся за коментарем до PowerColor, внаслідок чого була дана офіційна відповідь, що компанія підтверджує наявність проблем із виробничою лінією. Але це торкнулося невеликого відсотка відеокарт. PowerColor обіцяє впровадити нову пасту та використовувати інший метод встановлення кулера.

Джерела:
Igor's Lab
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 70)

Nvidia скорочує поставки GeForce RTX 4070 через низькі продажі

Місяць тому компанія NVIDIA представила відеокарту GeForce RTX 4070. Ця модель отримала урізаний GPU AD104 з 5888 потоковими процесорами CUDA та 12 ГБ пам'яті GDDR6X на 192-бітовій шині. Рекомендована ціна новинки 599 доларів для американського ринку, але з урахуванням податків регіональні ціни на GeForce RTX 4070 ще вищі. Така вартість не сприяє високим продажам і китайські джерела підтверджують низький попит на цю відеокарту.

Це змусило компанію NVIDIA скоригувати свої плани. За неофіційними даними каліфорнійський гігант вирішив призупинити постачання чипів для низки китайських виробників GeForce RTX 4070. Цей крок покликаний запобігти зниженню цін від дилерів, які намагатимуться позбутися товару з низьким попитом. Обмежена доступність дозволить утримати вартість GeForce RTX 4070 на одному рівні. Обмеження постачання почалося наприкінці квітня і повернеться до нормального режиму лише у червні.

Цікаво, якою буде доля GeForce RTX 4060 Ti та GeForce RTX 4060, які мають анонсувати найближчим часом. На тлі новин про великі складські запаси старих відеокарт та низький попит на нові моделі, навряд чи варто сподіватися на доступні ціни для бюджетних рішень нового покоління.

Джерело:
IT-Home

Обговорити в форумі (коментарів: 108)

Assassin's Creed залишається найприбутковішою серією Ubisoft

Французький ігровий гігант Ubisoft продовжує відчувати фінансові проблеми. У компанії вже йдуть скорочення, відомо про скасування кількох проєктів. Днями було опубліковано фінансовий звіт за останні 12 місяців, з якого можна отримати цікаву інформацію. Загальний дохід компанії за 2023 фінансовий рік склав 1,74 мільярда євро, що на 18% нижче за минулий період. 58% цієї суми принесли старі ігри. Попри падіння загальних продажів, дохід від регулярних інвестицій гравців (мікротранзакцій) зріс на 23%.

Assassin Creed залишається головною франшизою Ubisoft. Остання частина Assassin's Creed Valhalla підтримувалася протягом кількох років і продовжує приносити прибуток. Заявлено, що Valhalla принесла на 82% більше прибутку в порівнянні з Origins і на 61% більше Odyssey. На тлі загального скорочення співробітників компанія заявляє про збільшення команди розробників Assassin Creed з 2000 до 2800 осіб. Це свідчить, що всі основні сили будуть зосереджені саме на цій серії.

У звіті також відзначається зростання доходів від Rainbow Six Siege на 30% та доходів від Tom Clancy's The Division 2 на 36%. Усі ці ігри вийшли дуже давно. Симптоматично, що у звіті не відзначено успіхи жодного великого проєкту останніх років, включаючи Far Cry 6 та Rainbow Six Extraction.

Нагадаємо, що цього року очікується реліз Assassin's Creed Mirage, яку мали випустити в серпні, але згідно з новими чутками вона вийде восени. Більше інформації розкажуть на онлайн-шоу Ubisoft Forward Live. За чутками компанія вже планує розробку кількох ігор Assassin's Creed — про середньовічну Японію, про Європу XVI століття в період полювання на відьом, мобільну гру про Стародавній Китай, багатокористувацький проєкт під кодовою назвою Invictus та гру-сервіс Assassin's Creed Infinity.

Крім Assassin's Creed Mirage до квітня 2024 року Ubisoft випустить Avatar: Frontiers of Pandora, мобільні Rainbow Six та The Division Resurgence, довгобуд Skull and Bones, The Crew Motorfest та сумнівний шутер XDefiant.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Відеокарта GeForce RTX 4060 Ti підтвердила характеристики у базі Geekbench

Наступного тижня сімейство відеокарт Nvidia Ada Lovelace поповниться моделлю GeForce RTX 4060 Ti. Зразки новинки вже були надіслані деяким веб-виданням та блогерам, які розпочали роботу над оглядами пристрою. Про початок активного тестування GeForce RTX 4060 Ti свідчить новий запис в онлайн-базі тестового пакета Geekbench.

GeForce RTX 4060 Ti

Згідно зі свідченнями бенчмарку, відеокарта GeForce RTX 4060 Ti отримає 34 потокові мультипроцесори (Streaming Multiprocessor), що відповідає 4352 ядрам CUDA. Частота GPU у ході тестування досягала 2,54 ГГц. Відеокарта оснащена вісьмома гігабайтами пам'яті з ефективною частотою 18 ГГц, тобто пропускна здатність з урахуванням 128-розрядної шини становить 288 Гбайт/с.

GeForce RTX 4060 Ti

Що стосується результатів GeForce RTX 4060 Ti, то в тесті CUDA Geekbench 5 новинка виявилася як мінімум на 9% продуктивнішою за GeForce RTX 3060 Ti. Точний показник залежатиме від конкретної моделі, тому радимо дочекатися виходу незалежних оглядів. На щастя, вони не забаряться.

GeForce RTX 4060 Ti

У продаж відеокарта GeForce RTX 4060 Ti, згідно з доступною інформацією, надійде наступної середи, 24 травня. Ближче до цього дня будуть розкриті детальні характеристики та рекомендована ціна новинки.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 71)

4A Games роздасть Metro: Last Light на честь 10-річчя гри

Десять років тому у продаж надійшла гра Metro: Last Light від українських розробників з 4A Games. На честь ювілею гри автори запустять спеціальну акцію. З 18 по 25 травня гру можна буде отримати безплатно у сервісі Steam. В офіційному повідомленні згадується повне оригінальне видання, проте зараз Metro: Last Light доступна тільки в покращеній Redux-версії, ймовірно, дарувати будуть саме її.

4A Games вже активно працює над наступним проєктом. Раніше були чутки, що нова частина серії Metro може вийти у 2024 році. Але жодних офіційних анонсів поки що не було.

Обговорити в форумі (коментарів: 49)