MediaTek візьме на озброєння графічні ядра Nvidia

Компанія MediaTek вирішила наслідувати приклад Samsung, ліцензувавши напрацювання одного з провідних розробників графічних процесорів. Як повідомляє веб-видання DigiTimes із посиланням на джерела в галузі, тайванці планують інтегрувати GPU Nvidia у флагманський процесор нового покоління для мобільних пристроїв. Це станеться вже наступного року.

Nvidia

Джерело повідомляє, що мобільні процесори MediaTek наступного покоління отримають просунуті ігрові можливості та підтримку штучного інтелекту. Nvidia має технології та ресурси, щоб розробити саме те, що потрібно для таких цілей. Однак цим співробітництво компаній не обмежиться. Вони також працюватимуть над рішеннями для ноутбуків із платформою WOA (Windows on Arm).

Нагадуємо, Samsung ліцензувала в AMD графічну архітектуру RDNA ще у 2019 році. Результатом цієї співпраці стала SoC Exynos 2200 з графічним ядром Xclipse 920, щоправда, її швидкодія виявилася дещо нижчою за конкурентів. Минулого місяця стало відомо про продовження угоди, тобто в найближчому майбутньому вийдуть нові однокристальні системи Samsung з графікою RDNA.

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

ASUS запустила в Україні офіційний інтернет-магазин

Київський офіс ASUSTeK Computer повідомив про запуск в Україні офіційного онлайн-магазину. У ньому представлено продукцію, ввезену на територію країни зі сплатою всіх податків та зборів, яка супроводжується фірмовою гарантією й повним спектром послуг підтримки вендора.

ASUS

На сьогодні в українському онлайн-магазині ASUS доступний широкий асортимент ноутбуків для різних категорій користувачів. Є ультрапортативні лептопи серії Zenbook, потужні робочі станції ProArt Studiobook, універсальні пристрої лінійки Vivobook, ігрові машини серії ROG та бізнес-ноутбуки ExpertBook.  З часом асортимент товарів буде розширюватися.

Інтернет-магазин ASUS обслуговує покупців із будь-яких куточків України. Доставка товарів здійснюється за допомогою послуг «Нової пошти» протягом одного-трьох днів.

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Samsung відкриє завод з розробки напівпровідників у Японії

В останні роки Японія намагається повернути собі втрачені позиції на ринку напівпровідників та високих технологій. Відомо про плани запуску у найближчому майбутньому двох заводів TSMC на території країни, а концерн Rapidus навіть планує будівництво заводу для виробництва чипів за технологією 2 нм. Цими днями також оголошено про плани Samsung Electronics відкрити центр розробки напівпровідників у Йокогамі. Згідно з японськими джерелами корейський гігант планує інвестувати в це 30 мільярдів ієн (222 мільйони доларів США). Samsung розраховує на субсидії японського уряду, які за попередньою оцінкою становитимуть понад 10 мільярдів єн.

Новий дослідницький центр зосередиться на кінцевій упаковці чипів. Можливо, йдеться про перспективні розробки для створення 3D-чипів. До виробництва буде залучено декілька сотень людей. Це взаємовигідне співробітництво, оскільки Японія все ще є провідним постачальником матеріалів та обладнання для виробництва напівпровідників, хоча не має потужних підприємств із виробництва сучасних кристалів.

Центр буде побудований поряд із Samsung R&D Institute Japan і запущений у 2025 році.

Джерела:
Asia Nikkei
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

У Steam з'явилася пробна версія ремейку Dead Space

У січні цього року Electronic Arts випустила ремейк легендарного космічного хорору Dead Space. Над оновленою версією працювала студія Motive, яка перенесла гру на сучасний рушій Frostbite Engine і переробила багато ігрових нюансів, додавши динаміки та зручності. Гру добре зустріли фанати, але у Dead Space явно немає великих продажів.

Тепер кожен охочий може випробувати гру та вирішити, потрібна йому така покупка чи ні. У Steam з'явилася пробна версія, що дозволяє безплатно грати 90 хвилин. Якщо ви вирішите купити гру, то зможете продовжити після останнього збереження у тріальному режимі. Також до 29 травня на гру діє знижка 20%, і стандартне видання можна купити за 1199 грн.

Варто відзначити, що стандартна політика Steam передбачає можливість повернення коштів за гру, якщо ви грали не більше двох годин.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Acer Aspire 3 — велике оновлення 2023! Новітні процесори, більші діагоналі у свіжому відеоогляді ноутбука

На правах реклами

Acer Aspire 3 (A315-24P, A317-55P) — це гарні ноутбуки для домашніх повсякденних задач та для навчання малечі. Великий асортимент з різними конфігураціями дозволяє вибрати відповідну модель під конкретні запити та бюджет.

Acer Aspire 3 (A315-24P, A317-55P)

Aspire 3 готовий до роботи завдяки найновішим процесорам AMD Ryzen серії 7000 із графікою Radeon — ідеальний вибір для всієї сім'ї, створений із думкою про функціональність і продуктивність. Дозволяє отримати більше від роботи, навчання або гри. Пропонуємо ознайомитись з відеооглядом цієї серії лептопів.

Основні характеристики:

  • дисплей: 14, 15 та 17 дюймів;
  • матриця: TN та IPS;
  • роздільна здатність: FHD 1920 x 1080 (16:9);
  • колірне покриття: NTSC 45%;
  • яскравість екрана: 250 ніт;
  • процесори AMD: Ryzen 5 7520U / Ryzen 3 7320U / Athlon Gold 7220U / Athlon Silver 7120U;
  • процесори Intel: Intel Core i3-N305, Intel Processors N200, Intel Processors N100;
  • графіка: AMD Radeon Graphic або Intel Iris Xe;
  • оперативна пам'ять: до 16 ГБ, LPDDR5;
  • комунікації: Wi-Fi 6 (2,4/5), Bluetooth 5.1;
  • SSD: до 1 ТБ (PCIe Gen3, 8 Gb/s).

Отримати більш детальну інформацію щодо ноутбуків Acer Aspire 3 (A315-24P, A317-55P) на базі процесорів AMD можна на офіційному сайті Acer.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

505 Games відроджує екшен Hawken

Компанія 505 Games вирішила перезапустити відомий у минулому екшен Hawken. Це онлайновий проєкт про бойових роботів, сервери якого були відключені у 2018 році. Ймовірно, мода на мехів повертається, і проєкт вирішили відродити під ім'ям Hawken Reborn.

Оригінальна гра пропонувала PvP-битви, а у Hawken Reborn будуть кооперативні PvE-місії. Гра стартує у ранньому доступі Steam вже 17 травня. На старті буде кілька місій, і поступово додаватиметься новий контент.

У Steam додані мінімальні системні вимоги й вони досить скромні. Це система на базі процесора Intel Core i5-4430 або AMD FX-6300, 8 гігабайтів оперативної пам'яті та відеокарта GeForce GTX 960 або Radeon R7 370. Гра підтримує DirectX 11. Для встановлення потрібно всього 30 ГБ вільного місця.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Енергоспоживання серверних процесорів найближчими роками зросте до 500-600 Вт

У вільному доступі опинилася дорожня карта Giga Computing, серверного підрозділу Gigabyte, на якій розповідається про енергоспоживання майбутніх CPU та GPU. Вже сьогодні серверні процесори можуть споживати кілька сотень ват. Надалі цей показник лише зростатиме.

Intel

Giga Computing очікує, що ближче до 2025 року енергоспоживання серверних процесорів зросте до 500-600 Вт. Тут мова йде про сімейства Intel Granite Rapids та AMD Turin (Zen 5). До речі, в Мережі раніше з'являлася інформація, що паспортний рівень TDP у топових чипів Turin досягне 600 Вт.

Giga

Разом з тим енергоспоживання прискорювачі обчислень у форматі карт розширення PCI Express зросте до 400-500 Вт. У разі рішень SXM та OAM цей показник вже досяг цієї позначки та надалі збільшиться до 700 Вт. Тут, ймовірно, йдеться про прискорювачі з архітектурою Nvidia Blackwell. У плани Giga Computing також входить випуск систем на платформі Grace Hopper Superchip, яка споживатиме 600-1000 Вт.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Amazon працює над новою MMO за мотивами «Володаря перснів»

Amazon Games і компанія Embracer Group Middle-earth Enterprises оголосили про спільну розробку розрахованої на багато користувачів онлайнової гри за мотивами «Володаря перснів». Це буде масштабна MMO-пригода у відкритому світі Середзем'я, де представлені улюблені історії та персонажі з книг Дж. Р. Р. Толкіна «Гобіт» та «Володар перснів».

Очевидно, що гра на ранній стадії виробництва. Проєкт навіть не має конкретної назви. Розробкою займається студія Amazon Games Orange County, відома за проєктом New World. Нову MMO випустять для PC та консолей. Більше додаткової інформації обіцяють надати пізніше. Проте вже згадується «свіжий погляд», що може насторожити фанатів.

Amazon випустила серіал The Lord of the Rings: The Rings of Power, події якого відбуваються задовго до відомої трилогії та розповідають про ранній етап боротьби з Сауроном. Творче бачення авторів серіалу зі спаплюженим лором викликало багато негативних емоцій у фанатів. І загальні оцінки серіалу є досить низькими. Але це не завадило Amazon продовжити  «Кільця влади» на другий сезон.

Це не перша MMO за мотивами «Володаря перснів». У 2007 році було запущено онлайнову гру The Lord of the Rings Online від студії Turbine, Inc, яка жива і понині, але безумовно втратила колишню популярність.

Обговорити в форумі (коментарів: 23)