Intel готується до скорочення витрат та чергової хвилі звільнень

Для корпорації Intel минулий квартал скінчився антирекордом. Чипмейкер прозвітував про $2,8 мільярда збитків, що є найгіршим показником за всю історію фірми. Цілком очікувано, що на цьому тлі в Мережі знову з'явилася інформація про скорочення в рядах процесорного гіганта.

Intel

Повідомляється, що Intel планує зменшити витрати до 10% залежно від підрозділу, а робочі місця можуть втратити до 20% співробітників деяких відділів. Наприкінці минулого року в компанії вже пройшла хвиля скорочень через падіння попиту на персональні комп'ютери. Цього разу тугіше затягнути пояси доведеться у тому числі підрозділам Client Computing Group та Data Center Group.

Сам процесорний гігант поки не розкриває точних цифр, але дійсно має намір вдатися до скорочення витрат та звільнень. Ось що представник Intel відповів нашим колегам із Tom's Hardware:

«Intel працює над прискоренням своєї стратегії, орієнтуючись у складних макроекономічних умовах. Ми зосереджені на виявленні шляхів зниження витрат та підвищення ефективності завдяки численним ініціативам, у тому числі скороченню робочої сили у всіх підрозділах компанії.

Ми продовжуємо інвестувати в ключові сфери нашого бізнесу, у тому числі наші виробничі підприємства в США, щоб забезпечити собі хороші можливості для довгострокового зростання. Це важкі рішення, і ми прагнемо ставитись до постраждалих співробітників з гідністю та повагою».

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Лінійка накопичувачів Kingston DC600M представлена SSD місткістю до 7,68 Тбайт

Модельний ряд накопичувачів Kingston Digital поповнила серія пристроїв DC600M. Вона представлена 2,5-дюймовими пристроями з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с, які розраховані на використання у центрах обробки даних. До нової лінійки увійшли SSD місткістю від 480 до 7680 Гбайт.

DC600M

У накопичувачах Kingston DC600M використано мікросхеми пам'яті 3D NAND TLC. Як підкреслює вендор, SSD призначені для змішаних робочих навантажень, мають шифрування AES 256-bit та вбудований апаратний захист від втрати живлення. Швидкісні показники є цілком типовими для SATA-накопичувачів: до 560 Мбайт/с при читанні та до 530 Мбайт/с при запису.

Максимальний рівень швидкодії під час роботи з випадковими блоками об'ємом 4 КБ становить 94 тис./78 тис. IOPS (читання/запис). На SSD поширюється 5-річна гарантія виробника, заявлений ресурс становить від 876 до 14016 Тбайт залежно від моделі. Докладніші характеристики новинок доступні за посиланням.

Інформація про рекомендовану ціну накопичувачів Kingston DC600M на цю мить не надходила.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

ASUS ROG Ally з процесором Ryzen Z1 Extreme в Європі коштуватиме €799

Цього тижня компанія ASUS офіційно представить портативну ігрову консоль ROG Ally. Вендор вже деякий час готується до цієї події, всіляко підігріваючи інтерес геймерів та ПК-ентузіастів, проте не поспішає розкривати детальні характеристики та рекомендовану ціну новинки. Вони будуть оголошені цього четверга, 11 травня, після чого в Мережі з'являться докладні огляди пристрою.

ASUS ROG Ally

Зразки ASUS ROG Ally вже були відправлені великим веб-виданням та відомим відеоблогерам, які почали дослідження потенціалу пристрою. В його основу, нагадаємо, ляжуть процесори AMD Ryzen Z1. Вони близькі за параметрами до APU Ryzen 7040U (Phoenix), а до основних відмінностей, наприклад, можна віднести мінімальний рівень TDP : 9 Вт проти 15 Вт. Максимальний тепловий пакет процесорів обох лінійок дорівнює 30 Вт.

За попередньою інформацією, у заокеанських магазинах ASUS ROG Ally можна буде придбати за ціною від $699 та $599 у версіях із процесором Ryzen Z1 Extreme та Ryzen Z1 відповідно. Зрозуміло, в Європі новинка коштуватиме дорожче. За останньою інформацією, топовий варіант ROG Ally обійдеться європейським геймерам у €799. Для порівняння, Steam Deck можна придбати за €419-679 залежно від комплектації.

ASUS ROG Ally

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Прискорювач Nvidia A800 для китайського ринку забезпечує 70% продуктивності A100

Минулої осені Nvidia представила лінійку прискорювачів обчислень A800. Це близькі родичі A100, призначені для китайського ринку. Вони повністю відповідають експортним вимогам Сполучених Штатів, щоправда, поступаються швидкодією випущеним раніше A100. Як повідомляє веб-ресурс MyDrivers, прискорювачі A800 забезпечують приблизно 70% продуктивності A100.

Nvidia

Втім, потенційних покупців менший рівень швидкодії не злякав. В цей час прискорювачі Nvidia A800 мають величезний попит у китайських замовників, а ціни починаються з позначки в 100 тисяч юанів (еквівалент 14,5 тис. доларів США). Це більше, ніж Nvidia офіційно просить за повноцінний A100, наприклад, у Європі цей прискорювач можна придбати за €11,5 тисячі (дані Geizhals).

Нагадаємо, про нові експортні обмеження уряд США оголосив наприкінці минулого літа. Вони обмежують постачання до росії та Китаю високопродуктивних GPU, які потенційно можуть бути використані у військових цілях. Прогнозувалося, що через них Nvidia може втратити близько $400 мільйонів квартального виторгу. Саме це підштовхнуло «зелених» випустити окрему лінійку пристроїв для китайського ринку.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Ремейк Metal Gear Solid 3 та нова частина Silent Hill можуть стати ексклюзивами Sony

З'явилися чутки щодо нових ігрових ексклюзивів Sony PlayStation. Джез Корден (Jez Corden), головний редактор Windows Central, пише, що Sony уклала угоду з Konami щодо ексклюзивності кількох майбутніх ігрових проєктів. Це стосується рімейку Metal Gear Solid 3: Snake Eater, нової гри серії Silent Hill та можливо нової Castlevania. Це поки що без офіційних підтверджень, але узгоджується з деякими неофіційними джерелами.

Інформація про ремейк Metal Gear Solid 3 виринала давно, але жодних офіційних підтверджень про нього поки немає. Різні джерела та журналісти натякають на анонс гри та вихід її у 2024 році. Сама компанія Konami офіційно повернулася до активної діяльності на ігровому ринку лише торік, анонсувавши відразу кілька проєктів за франшизою Silent Hill. Логічно, що на тлі співпраці з Sony нова частина серіалу може стати ексклюзивом PlayStation 5. Що стосується Castlevania, то остання повноцінна гра в цій серії вийшла у 2014 році, і через стільки років ми можемо побачити повний перезапуск серії. Також Корден пише, що у планах Konami перезапуск серії Dead Rising.

Для Sony подібні ексклюзиви є гарним способом зміцнити позиції PlayStation 5. Хоча консоль є лідером з продажу серед аналогічних пристроїв, спроба Microsoft придбати Activision Blizzard створює безліч загроз у майбутньому. І останні роки ми бачимо тенденцію, коли великі компанії скуповують ігрових розробників та видавців. На тлі цієї боротьби у вигідній ситуації опинилися користувачі PC, оскільки на цій платформі виходять ігри як з Xbox, так і з PlayStation. За останні роки Sony випустила на PC майже всі свої гучні ексклюзиви та має намір дотримуватись цієї політики в майбутньому.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

У Китаї представили новий x86-процесор Powerstar, який разюче схожий на CPU Intel

Китайський виробник мікросхем PowerLeader оголосив про випуск своїх процесорів архітектури x86 для внутрішнього ринку. Це процесори Powerstar 1-го покоління. Виробник стверджує, що вони швидше за інші китайські процесори Zhaoxin і Loongson, які випускаються давно і мають певні позиції та попит на китайському ринку.

PowerLeader позиціює лінійку процесорів Powerstar x86 для різних сегментів, включаючи освіту, урядові установи, енергетику, промисловість, фінанси, медицину, торгівлю та навіть для ігор. Компанія має плани з розвитку лінійки Powerstar і розраховує на продажі близько 1,5 мільйона процесорів на рік.

Вже представлені перші ПК та готові технічні рішення на базі нового CPU. Але жодних характеристик Powerstar поки що не озвучено. Було показано процесор з маркуванням PL PSTAR P3 P3-01105, який розрахований на робочу частоту 3,7 ГГц. Уважні користувачі відразу помітили, що зовні він напрочуд схожий Core i3-10105 з базовою частотою 3,7 ГГц під LGA1200.

Чи займається PowerLeader ребрендингом, випускаючи аналог Core, або це самостійна розробка — поки не ясно. Прояснити ситуацію допоможуть тести та огляди нових CPU, після того, як ПК на базі Powerstar стануть широко доступними на роздрібному ринку.

Джерела:
Wccftech
Duchuang.sznews

Обговорити в форумі (коментарів: 66)