Гра Dead Island 2 розійшлася тиражем у мільйон копій за перші вихідні

У п'ятницю, 21 квітня, стартувала гра Dead Island 2. Це продовження відомого кооперативного зомбі-екшену, яке потрапило у виробниче пекло та видавець кілька разів змінював розробників. Сиквел стартував досить добре. Багато гравців хвалять технічне виконання, а профільні медіа нахвалюють оптимізацію.

Сьогодні розробники із Dambuster Studios поділилися першими успіхами гри. Виявляється, Dead Island 2 встигла розійтися тиражем мільйон копій за перші вихідні, тобто за три дні з моменту релізу. Невідомо, скільки покупок припадає на платформу PC, де гра доступна ексклюзивно у сервісі Epic Games Store. Також гра доступна на консолях Xbox Series X/S та Xbox One, на PlayStation 5 та PlayStation 4.

Також автори поділилися цікавою статистикою. За перші дні вже награно 11 мільйонів годин. Загальна кількість смертей гравців сягнула 28 мільйонів. 45 мільйонів зомбі розрізано навпіл, у 756 мільйонів зомбі відрізані кінцівки. А загалом гравці встигли вбити 1,1 мільярда зомбі.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

DLSS 3 у Cyberpunk 2077 та The Witcher 3 призводить до серйозних фризів на процесорах AMD Ryzen 7000

Нещодавно гра Cyberpunk 2077 отримала оновлення з покращеним трасуванням, коли навіть GeForce RTX 4090 не справляється з грою без технології DLSS 3. Також це масштабування доступне в Next-Gen версії The Witcher 3. Сайт DSOGaming звернув увагу на проблему, яка виникає на системах з процесорами Ryzen 7000-ї серії після активації DLSS 3.

Для своїх тестів DSOGaming використовує ПК із процесором AMD Ryzen 9 7950X3D, 32 ГБ пам'яті DDR5-6000 МГц, відеокарту GeForce RTX 4090, операційну систему Windows 10 та драйвер GeForce 531.61. На такій конфігурації активація DLSS 3 Frame Generation призводить до серйозних фризів, коли практично неможливо грати. У Cyberpunk 2077 ці фризи виникають навіть у кат-сценах. Але вони повністю відсутні на старій системі з процесором Intel Core i9-9900K у поєднанні з такою самою відеокартою. Аналогічні скарги на проблеми з DLSS 3 та AMD Ryzen залишають інші користувачі.

Однак ця проблема трапляється тільки в іграх CD Projekt RED на рушії REDengine. DLSS 3 відмінно працює на процесорі AMD Ryzen у Forza Horizon 5, Microsoft Flight Simulator, Hogwarts Legacy та інших іграх.

Обговорити в форумі (коментарів: 83)

Ентузіаст організував пасивне охолодження AMD Ryzen 9 7950X за допомогою двох кілограмових мідних блоків

Користувач Reddit під ніком AromaticImpress7778 поділився своїм досвідом побудови безшумного ПК. Він займається програмуванням та любить створювати безвентиляторні системи. Оскільки йому потрібна висока продуктивність, новий ПК використовує 16-ядерний процесор AMD Ryzen 9 7950X на материнській платі MSI MPG B650I Edge WiFi, встановлено 64 гігабайти пам'яті DDR5. Живлення ПК забезпечує блок HDPLEX 250W GaN ATX.

Ця система зібрана у спеціальному корпусі Streacom DB4, бічні стінки якого є потужними радіаторами. Такий корпус дозволяє організувати пасивне охолодження процесора, але конструкція розрахована тільки на 65 Вт, а в AMD Ryzen 9 7950X значний TDP у 170 Вт. Тому ентузіаст модифікував конструкцію та додав до системи охолодження два мідні блоки ESG Feinkupfer, кожен масою в один кілограм. Також йому зробили на замовлення товсту пластину 233 мм для охолодження мікросхем на материнській платі.

З усіма доробками система важить близько 13 кг, з яких 4,4 кг приходиться на мідні деталі, а корпус та інші елементи важать 7,5 кг. Для з'єднання різних елементів використовувалася термопаста Thermal Grizzly Conductonaut на основі рідкого металу та Arctic MX-6 на основі вуглецевого наповнювача.

Після двогодинної роботи Ryzen 9 7950X у режимі високого навантаження процесорний блок CCD1 прогрівся до 95 градусів Цельсія, а CCD2 до 90 градусів. Температура материнської плати MSI сягнула 77 градусів. Бічна панель корпусу Streacom DB4 прогрівалася до 50-60 градусів. Паяння елементів може додатково покращити відведення тепла, але ускладнить загальний монтаж.

Раніше ми писали про схожий експеримент, коли користувач охолоджував Core i9 мідним циліндром вагою 3,7 кг. Але в цьому випадку користувач створив повністю готове конструктивне рішення, яке відповідає його вимогам для постійної експлуатації.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Збільшення відеобуфера на GeForce RTX 3070 забезпечило приріст мінімальної частоти кадрів

Експерименти по збільшенню обсягу відеопам'яті на картах GeForce RTX 30-ї серії не можна назвати чимось новим. Однак через зростання «апетитів» сучасних ААА-проєктів вони знову набули актуальності. Зокрема, збільшення відеобуфера з 8 до 16 Гбайт на моделі GeForce RTX 3070 дозволяє суттєво покращити плавність геймплею.

RTX 3070

YouTube-канал Paulo Gomes опублікував відеозвіт із заміни мікросхем пам'яті GDDR6 на чипи подвоєного обсягу. Результатом роботи ентузіастів стала неофіційна GeForce RTX 3070 16GB, яка, попри деякі нюанси, успішно справляється із запуском ігор. Нижче наведено виміри швидкодії Resident Evil 4 Remake з налаштуваннями графіки Very High. Як бачимо, 16-гігабайтна версія карти забезпечує набагато кращі показники 0,1% та 1% fps.

RTX 3070

До речі, про аналогічні експерименти іншого відеоблогера ми розповідали ще навесні 2021-го. Однак на той час питання нестачі відео-ОЗП ще не стояло так гостро. Сьогодні 8-гігабайтний буфер може доставити проблем в ААА-іграх, про що раніше цього місяця нагадала компанія AMD, а також наші колеги з Hardware Unboxed.

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

AIB-партнери AMD покажуть відеокарти Radeon RX 7600 на виставці Computex 2023

Лінійка відеокарт AMD RDNA 3-го покоління незабаром поповниться відносно недорогими моделями. Якщо вірити джерелам ресурсу Igor's Lab, деякі AIB-партнери «червоних» представлять новинки класу Radeon RX 7600 на виставці Computex 2023. Вона, нагадуємо, пройде у столиці Тайваню з 30 травня по 2 червня.

AMD Radeon

Вважається, що в основу відеокарт Radeon RX 7600 (XT) ляже графічний процесор AMD Navi 33. Він має монолітний дизайн та вже знайшов застосування в мобільних 3D-прискорювачах Radeon RX 7000-ї серії. Щоправда, асортимент ноутбуків з цими GPU поки що бажає кращого, наприклад, повноцінний огляд моделі Radeon RX 7600S з'явився через чотири місяці після анонсу.

Максимальна конфігурація Navi 33 містить 32 блоки Compute Units або 2048 шейдерних процесорів, 32 мегабайти Infinity Cache та 128-розрядну шину пам'яті. Для випуску GPU використано 6-нм технологію TSMC, а площа кристала становить 204 мм².

GeForce RTX

Nvidia тим часом готує до анонсу модель GeForce RTX 4060 Ti, причому за неофіційною інформацією, вона також буде представлена на Computex 2023. Основою новинки стане графічний чип AD106. Його повноцінний варіант містить 4608 ядер CUDA, 32 мегабайти L2-кешу та 128-бітний інтерфейс пам'яті.

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

Процесори Intel Meteor Lake отримають кеш-пам'ять четвертого рівня

У Мережі вже з'являлася інформація про наміри Intel оснастити процесори Meteor Lake кеш-пам'яттю четвертого рівня. Наприклад, кілька тижнів тому його згадки були знайдені в патчах ядра Linux. Тепер закордонні колеги виявили патент Intel, в якому описуються функції L4-кешу з кодовим ім'ям Adamantine (ADM).

Intel Meteor Lake

Нагадаємо, характерною рисою Intel Meteor Lake стане багаточипове компонування. У них компанія об'єднає окремі кристали з x86-ядрами, графічним блоком, модулями SoC та I/O. Всі вони розміщені на спільній підкладці, в яку і буде вбудовано Adamantine. Таким чином, доступ до L4-кешу буде у всіх будівельних блоків майбутніх процесорів.

Intel Meteor Lake

Що стосується завдань кеш-пам'яті ADM, то вона має підвищити безпеку процесора та оптимізувати завантаження системи. Цьому, наприклад, сприятиме збереження інформації в L4-кеші під час скидання для скорочення часу завантаження. Насамперед дана функція буде актуальна для інформаційно-розважальних систем автомобілів або різних роботизованих пристроїв.

Цікаво, що патент також підтверджує наявність двох E-ядер із низьким енергоспоживанням у складі мікросхеми SoC. Інше оснащення процесора, який описаний у документах, включає графічний блок на 64 EU та CPU-кристал з двома ядрами Redwood Cove та вісьмома Crestmont. Тобто йдеться про мобільний варіант Meteor Lake. Зразки таких процесорів Intel демонструвала ще 2021 року.

Intel Meteor Lake

Офіційна презентація чипів Intel Meteor Lake має відбутися у другій половині цього року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 45)