Стартував новий безплатний тиждень у мультиплеєрі Call of Duty: Modern Warfare 2

Місяць тому в Call of Duty: Modern Warfare 2 проходили безплатні дні, коли кожен міг отримати доступ до багатокористувацьких режимів Modern Warfare 2. Сьогодні стартує аналогічна акція. Мультиплеєр буде доступний безплатно цілий тиждень — з 19 по 26 квітня.

Старт безплатного пробного періоду присвячений запуску нового третього сезону. Це дозволить залучити нову аудиторію, а старі гравці можуть запросити у гру своїх друзів. У новому сезоні з'явиться режим Gunfight, нові оперативники, нова снайперська гвинтівка, нові трофеї та спеціальні сезонні події. У безплатному режимі ви отримаєте доступ до 12 режимів: Hardpoint, Domination, Kill confirmated, Grind, Gun game, Infected, One in the chamber, All or nothing, Ground war, Invasion, Gunfight. Випробувати їх можна на 10 картах.

Одночасно в Steam стартував розпродаж, і на Call of Duty: Modern Warfare 2 діє знижка в 35%. Стандартне видання гри можна придбати за 1520 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Microsoft кілька років працює над чипом для штучного інтелекту

Microsoft робить серйозну ставку на технології штучного інтелекту. Завдяки великим інвестиціями в OpenAI, творців ChatGPT, компанія вже реалізувала просунутий пошук у Bing на базі штучного інтелекту. Йде розширення програмної та хмарної інфраструктури, де використовуються технології OpenAI. Також з'явилася інформація, що компанія вже кілька років таємно працює над створенням спеціального чипа під  машинне навчання. Це проєкт під кодовою назвою Athena, який стартував ще у 2019 році. Чип покликаний прискорити процес навчання, особливо великих мовних моделей LLM, на базі яких, зокрема, побудовано ChatGPT.

На цей час до розробки залучено близько 300 фахівців. У команди є готові прототипи, тестуванням яких займається невелика група співробітників Microsoft і OpenAI. Чип може піти у виробництво для забезпечення апаратних потужностей OpenAI вже наступного року.

Варто зазначити, що зараз головними пристроями для машинного навчання є спеціалізовані прискорювачі обчислень Nvidia. Поява власного прискорювача для роботи ШІ дасть Microsoft більше свободи та здешевить майбутні розробки.

Джерело:
The Information

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Nvidia працювала над GeForce RTX 3060 із повноцінним чипом GA106

Відеокарта GeForce RTX 3060 12GB, як відомо, базується на урізаній версії кристала Nvidia GA106. Його повноцінна конфігурація налічує 3840 ядер CUDA, з яких у кінцевому пристрої залишилися активними 3584 одиниці. Втім, спочатку «зелені» планували задіяти весь кристал, що підтверджує рання версія прошивки.

GeForce RTX 3060

Вищезгадана прошивка датується 16 грудня 2020 року, тобто остаточні специфікації відеокарти Nvidia затвердила менш як за місяць до анонсу, що відбувся 12 січня. В основу GeForce RTX 3060 12GB повинен був лягти графічний процесор GA106-400-A1, а не урізаний GA106-300-A1.

Разом із цим відрізняється Device ID. Версія з повноцінним кристалом носила ідентифікатор 10DE-2501, а релізна GeForce RTX 3060 12GB — 10DE-2503. Через кілька місяців після старту продаж Nvidia перевела відеокарту на чип GA106-302 з поліпшеним обмежувачем майнінгу, заодно змінивши ідентифікатор на 10DE-2504. Відеобуфер у всіх варіантів приставлений 12 гігабайтами пам'яті GDDR6.

GeForce RTX 3060

Джерело:
Twitter

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

MSI представила GeForce RTX 3060 Ti у модифікації Super 3X

Модельний ряд відеокарт Nvidia Ampere у виконанні компанії MSI поповнився новим варіантом GeForce RTX 3060 Ti. Новинка отримала назву GeForce RTX 3060 Ti Super 3X та може похвалитися не лише високошвидкісними чипами пам'яті GDDR6X, але й потужною системою охолодження від GeForce RTX 3070 Suprim X.

MSI GeForce RTX 3060 Ti Super 3X

Для відеокарти MSI GeForce RTX 3060 Ti Super 3X заявлено частоту boost-режиму 1845 МГц та 265-ватний рівень TGP. Відеобуфер представлений вісьмома гігабайтами GDDR6X з ефективною частотою 19 ГГц, що забезпечує пропускну здатність 608 Гбайт/с (проти 448 Гбайт/с у звичайної GeForce RTX 3060 Ti). На торці розпаяно два 8-контактні роз'єми додаткового живлення.

MSI GeForce RTX 3060 Ti Super 3X

Щодо термінів виходу та ціни MSI GeForce RTX 3060 Ti Super 3X на цей момент інформації не надходило. Нагадаємо, відеокарта GeForce RTX 3060 Ti з пам'яттю GDDR6X була представлена минулої осені. Пристрій використовує ту ж конфігурацію GPU, що і попередниця: 4864 ядра CUDA, 152 тензорні, 38 RT-ядра та 256-бітна шина пам'яті.

MSI GeForce RTX 3060 Ti Super 3X

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Intel згортає виробництво ASIC для майнінгу Bitcoin

Корпорація Intel вирішила згорнути ще один напрямок бізнесу. Процесорний гігант повідомив своїх партнерів про припинення випуску ASIC для майнінгу серії Blockscale 1000, офіційний реліз яких відбувся лише рік тому. Щодо їхніх наступників якоїсь інформації не надходило, при цьому чипмейкер пояснив своє рішення бажанням зосередитись на розвитку контрактного виробництва мікросхем у рамках стратегії IDM 2.0.

Intel

Intel досить пізно вийшла на ринок ASIC для майнінгу Bitcoin. Це сталося під час останньої криптовалютної лихоманки, тому чипмейкер все-таки встиг укласти довгострокові контракти з рядом великих компаній, на кшталт Argo Blockchain, BLOCK (раніше відома як Square) та GRIID Infrastructure. Проте ближче до середини 2022-го курс Bitcoin відчутно просів, що призвело до зниження попиту.

Можливість замовити ASIC для майнінгу серії Blockscale 1000 у клієнтів Intel є до жовтня цього року, а останню партію буде відвантажено у квітні 2024-го. У майбутньому корпорація може повернутись до випуску подібних пристроїв, якщо з'явиться відповідна ринкова можливість. Однак найближчим часом підрозділ Custom Compute Group займатиметься лише підтримкою існуючих замовників.

Intel

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Драйвер GeForce 531.68 WHQL забезпечить оптимальну продуктивність у Star Wars Jedi: Survivor та Dead Island 2

Nvidia виклала у вільний доступ новий Game Ready драйвер. Пакет драйверів GeForce 531.68 WHQL містить оптимізації для нових ігор, включаючи Star Wars Jedi: Survivor та Dead Island 2. Перша гра надійде у продаж 28 квітня, а реліз Dead Island 2 відбудеться вже 21 квітня. Виправлені вильоти у грі Immortals Fenyx Rising. Оптимізовано роботу технології Nvidia Reflex у Counter Strike 2. Покращено стабільність при частому перемиканні режиму HDR. Додано режим сумісності з G-Sync для кількох моніторів Dell та AOC. Також внесено багато інших дрібних виправлень.

Завантажити останній пакет драйверів для відеоадаптерів GeForce можна з сайту Nvidia або через GeForce Experience. Опис змін у випуску GeForce 531.68 WHQL доступний за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)