Nvidia обмежує виробництво GeForce RTX 40-ї серії, щоб позбавитися старих відеокарт

Нещодавно компанія Nvidia представила нову відеокарту GeForce RTX 4070. Але вона поки що не має високий попит. Різні джерела зазначають, що попит на новинку на американському ринку помірний, на полицях залишилося багато відеокарт цієї серії. На черзі вихід доступніших рішень сімейства Ada Lovelace. Також у третьому кварталі традиційно зростає попит на графічні продукти, тому Nvidia заздалегідь бронює виробничі потужності партнерів, які займаються упаковкою та тестуванням чипів.

Тайванське видання DigiTimes пише, що Siliconware Precision Industries (SPIL) та King Yuan Electronics (KYEC), які займаються тестуванням для Nvidia, поки що не отримували жодних інструкцій щодо додаткового бронювання. Це натякає, що Nvidia не розширюватиме виробництво нової серії відеокарт понад заздалегідь наміченого плану.

Є припущення, що компанія частково обмежує постачання нових моделей, щоб позбавитися складських запасів старих чипів та відеокарт GeForce RTX 30-ї серії. З іншого боку, спостерігається падіння попиту на ринку ПК, хоча у сегменті відеокарт є певна стабілізація. Тому компанія може просто реагувати на зміну глобального попиту. У будь-якому випадку це означає, що серйозного зниження цін на нові продукти можна не очікувати.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 160)

Sega планує купити розробників Angry Birds за $1 млрд доларів

Японська компанія Sega планує купити Rovio Entertainment, яка займається розробкою мобільних ігор. Ця фінська студія відома серією ігор Angry Birds. Sega готова викласти цілий мільярд доларів за придбання Rovio. І, за повідомленнями The Wall Street Journal, обидві компанії близькі до завершення угоди, офіційне оформлення може пройти вже наступного тижня.

Свого часу Angry Birds мала феноменальний успіх, за мотивами серії навіть було знято два повнометражні анімаційні фільми. Оригінальна Angry Birds від Rovio була першою мобільною грою, яка досягла 1 мільярда завантажень. Однак серія давно втратила популярність. Розробники навіть відмовилися від бренду Angry Birds, перейменувавши гру на Red's First Flight. На цьому тлі дивна така велика сума угоди Sega та Rovio. Хоча раніше фінська компанія вела переговори з ізраїльським розробником Playtika, де озвучувалася сума у $800 мільйонів. У результаті Rovio зуміла продати себе ще дорожче. Можливо, у планах у Sega інтеграція Соніка та його друзів у відому мобільну ігрову франшизу, щоб підігріти інтерес до своїх брендів. Наскільки успішно розпорядиться цим активом Sega, покаже час.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 12)