Microsoft PC Game Pass офіційно запущено в Україні

Компанія Microsoft офіційно оголосила про запуск передплатного ігрового сервісу PC Game Pass у 40 країнах, включаючи Україну. Раніше було запущено попередню версію з обмеженою доступністю. Тепер кожен охочий може підписатися на PC Game Pass. Сервіс дає доступ до сотень ігор, серед яких багато відомих AAA-хітів. Також Microsoft запускає у сервісі всі ігри від Xbox Game Studios та Bethesda відразу в день виходу. Найближчим таким релізом буде екшен Redfall від Bethesda та Arkane Austin.

Для сервісу потрібний ПК з Windows 10/11 (версії 22H1 або новішою) та програма Xbox. При оформленні передплати на Microsoft PC Game Pass перші три місяці ви платите 26,99 грн, потім щомісяця по 190 грн.

Також незабаром можливий офіційний запуск в Україні сервісів Xbox Live та Game Pass для консолей Xbox.

Обговорити в форумі (коментарів: 96)

Для Cyberpunk 2077 вийшло оновлення 1.62 з підтримкою режиму Ray Tracing: Overdrive

Як і було обіцяно, сьогодні для рольового бойовика Cyberpunk 2077 вийшло оновлення 1.62. Його головним нововведенням став режим Ray Tracing: Overdrive на базі трасування шляху (Path Tracing), який анонсували ще у вересні минулого року разом з відеокартами GeForce RTX 40-ї серії. Про його особливості ми розповідали у нещодавньому матеріалі.

Cyberpunk 2077

Щоб насолодитися режимом Ray Tracing: Overdrive знадобиться топова відеокарта. Студія CD Projekt RED говорить про підтримку моделей GeForce RTX 40-ї серії (GeForce RTX 4070 Ti та потужніших), а також GeForce RTX 3090 (Ti). Щоправда, власники флагманських 3D-прискорювачів Nvidia Ampere зможуть розраховувати лише на 30 кадрів за секунду при роздільній здатності Full HD.

Для інших відеокарт з підтримкою Ray Tracing та обсягом пам'яті не менше 8 Гбайт розробники додали можливість робити знімки з трасуванням шляху у фоторежимі. «Завдяки цьому гравці, які мають відеокарту, що підтримує трасування променів, зможуть познайомитися з цією технологією, не піддаючи свою системи надмірному навантаженню», — розповідає CD Projekt RED.

Крім того, свіже оновлення для Cyberpunk 2077 принесло підтримку згладжування Nvidia DLAA (Deep Learning Anti-Aliasing), технології масштабування Intel Xe Super Sampling 1.1, а також покращило вбудований бенчмарк.

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

PowerColor та ASRock представили білі модифікації Radeon RX 7900 XTX

Компанії ASRock та PowerColor підготували до випуску нові варіанти флагманського 3D-прискорювача AMD Navi 31. У першої готова відеокарта Radeon RX 7900 XTX Taichi White OC, а у другої — Radeon RX 7900 XTX Hellhound Spectral White. Характерною рисою новинок, як неважко зрозуміти з назв, стало біле забарвлення.

Radeon RX 7900 XTX

Більше «просунутим» рішенням є відеокарта ASRock Radeon RX 7900 XTX Taichi White OC. Вона займе три слоти розширення, оснащена трьома 8-контактними роз'ємами додаткового живлення та системою охолодження з трьома вентиляторами (два 110-мм та один 100-мм). Також варто відзначити непоганий заводський розгін GPU: частоти Game/Boost Clock збільшено до 2510/2680 МГц.

Radeon RX 7900 XTX

Відеокарта PowerColor Radeon RX 7900 XTX Hellhound Spectral White теж займе в системному блоці три слоти розширення та отримала кулер із трьома вентиляторами, щоправда, меншого діаметра: два 100-мм та один 90-мм. На торці у неї розпаяно два 8-контактні роз'єми додаткового живлення, а частоти відеоядра становлять 2330/2525 МГц (Game/Boost Clock).

Radeon RX 7900 XTX

Щодо вартості новинок ASRock та PowerColor інформації не надходило. У продаж вони надійдуть протягом найближчих тижнів.

Radeon RX 7900 XTX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

FSP випустила серію «титанових» блоків живлення Hydro Ti Pro стандарту ATX 3.0

Асортимент блоків живлення FSP Group поповнився лінійкою Hydro Ti Pro, до якої увійшли моделі номіналом 850 та 1000 Вт. Обидві новинки отримали модульну систему підключення кабелів, сертифікат енергоефективності 80 Plus Titanium та відповідають стандарту ATX 3.0. У комплект поставки серед іншого входить кабель 12VHPWR для відеокарт GeForce RTX 40-ї серії.

FSP Hydro Ti Pro

Максимальне навантаження по лінії +12 В становить 70,8 А або 83,3 А залежно від номіналу пристрою. З особливостей новинок FSP відзначає використання LLC-перетворювачів та високотемпературних конденсаторів японського виробництва. Активне охолодження «нутрощів» забезпечує 135-мм вентилятор на гідродинамічному підшипнику, передбачено режим Zero RPM. Габарити БЖ становлять 150×150×86 мм.

FSP Hydro Ti Pro

Блоки живлення FSP Hydro Ti Pro вже почали постачатись партнерам вендора. Рекомендована ціна 850-ватної моделі становить $299, а версія номіналом 1000 Вт була оцінена в 349 доларів.

Джерело:
Vortez

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

AMD незабаром випустить Radeon W7900 Pro на GPU Navi 31 для робочих станцій

Компанія AMD готує оновлення для своєї лінійки професійних відеокарт Radeon Pro. Їхній новий продукт під назвою Radeon W7900 Pro помічений у базі даних тесту Puget Bench. Очевидно, що в новому прискорювачі використовується процесор на архітектурі RDNA 3 — це Navi 31, який знайомий по відеокартах Radeon RX 7900 XTX та 7900 XT.

Швидше за все в Radeon W7900 Pro використовується повна конфігурація GPU з 48 WGP, 96 CU та 6144 потоковими ядрами. У чипа 6 модулів 6 MCD по 16 МБ кожен, і загальний обсяг Infinity Cache при 384-бітній шині пам'яті становитиме 96 МБ. Немає даних, скільки пам'яті на борту відеокарти. У професійних рішеннях зазвичай пам'яті більше, у Radeon Pro W6900X та Radeon Pro W6800 це 32 ГБ. Тому Radeon W7900 Pro, можливо, отримає 48 гігабайтів пам'яті.

У тесті Puget Bench на базі Photoshop відеокарта Radeon W7900 Pro набрала 1436 балів.

Для порівняння потрібно сказати, що Nvidia RTX 6000 Ada у цьому ж тесті набирає 1776 балів. Конкурент використовує GPU AD102 з 18176 ядрами CUDA та оснащений 48 гігабайтами пам'яті.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

У новому відео Digital Foundry показані переваги покращеного трасування у Cyberpunk 2077

Сьогодні для гри Cyberpunk 2077 виходить велике оновлення, яке додає режим Ray Tracing: Overdrive на базі трасування шляху (Path Tracing). Nvidia давно рекламує його, перша презентація з'явилася під час анонсу GeForce RTX 40-ї серії. У режимі Ray Tracing: Overdrive впроваджено один просунутий алгоритм замість окремих алгоритмів для трасованих віддзеркалень, тіней та інших ефектів.

Новий режим оцінили технічні фахівці з Digital Foundry, які відомі детальними оглядами графіки та технологій у сучасних іграх. Їм оновлене трасування сподобалося. В опублікованому відео багато прикладів, де порівнюється режим растеризації з трасуванням рівня Psycho та трасуванням Overdrive Mode. В останньому режимі краще освітлення, більше відблисків і віддзеркалень, з'являються додаткові тіні від дрібних об'єктів. Більше виражений ефект колірної корекції, коли колір навколишніх об'єктів впливає на інші предмети.

Вплив на продуктивність нового режиму просто катастрофічний. В одній і тій же сцені в 4K з відеокартою GeForce RTX 4090 при растеризації ви отримуєте близько 48 кадрів на секунду, з трасуванням Psycho це 40 к/с, а з Ray Tracing: Overdrive лише 18 к/с. Технологія DLSS 2 може підняти продуктивність до 59 к/с, а DLSS 3 до 95 к/с (Performance Mode).

Як і передбачалося раніше, трасування шляху настільки важке, що новий режим якості під силу тільки топовим GeForce RTX 40-й серії та лише при активному масштабуванні DLSS 3.

Обговорити в форумі (коментарів: 107)