MSI випускає NVMe-накопичувачі Spatium M570 HS з підтримкою PCI-E 5.0

Лінійка твердотілих накопичувачів MSI Spatium офіційно поповнилася пристроями Spatium M570 HS з інтерфейсом PCI Express 5.0 x4. Вони виконані у форматі M.2 2280, оснащуються алюмінієвим радіатором та будуть запропоновані у версіях місткістю 1 та 2 ТБ.

MSI Spatium M570 HS

В основі NVMe-накопичувачів MSI Spatium M570 HS лежить платформа Phison PS5026-E26 та мікросхеми пам'яті 3D NAND TLC. Заявлено швидкість читання/запису до 10 Гбайт/с, а максимальний рівень швидкодії при роботі з довільними блоками дорівнює 1,4 млн/1,5 млн IOPS (читання/запис). До речі, MSI також готує SSD Spatium M570 Pro, у яких швидкість читання сягає 12 Гбайт/с.

MSI Spatium M570 HS

Рекомендовані ціни на твердотілі накопичувачі MSI Spatium M570 HS будуть оголошені пізніше.

Джерело:
MSI

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Hollow Home — українська RPG про виживання в Маріуполі

Київська студія Twigames повідомила про розробку наративної рольової гри Hollow Home про події в Маріуполі на початку його окупації російськими військами. Сюжет розповість про підлітка 12 років, на ім'я Макс, який намагається пережити облогу рідного міста. В основу гри лягли реальні історії мешканців Маріуполя, а автори при її розробці надихалися проєктами This War of Mine та Disco Elysium.

Hollow Home

Гра починається за добу до початку вторгнення рф в Україну, коли життя було мирне та безтурботне і нічого не віщувало того жаху, що станеться. Наступного дня хлопець вже прокинеться від вибухів, а його життя перетвориться на боротьбу за виживання у приреченому місті.

Hollow Home

Як стверджують автори, мета гри — показати очима дитини жахіття війни. Гравець побачить, як впадають у відчай звичайні люди, коли їх рідна домівка перетворюється на поле битви та стає тінню колись велелюдного міста.

Hollow Home

Головному герою прийдеться вчитися виживати, допомагати іншим та приймати непрості рішення. Дії відбуватимуться у трьох районах Маріуполя, які з часом будуть обстрілювати та окуповувати російські війська. Замість деяких персонажів, яких одного дня зустріне на своєму шляху Макс, вже через добу можуть опинитися привиди. Квести засновані на реальних подіях, що додає трагічності сюжету.

Hollow Home

Hollow Home вийде на ПК та консолях, а слідкувати за грою можна на офіційній сторінці.

Обговорити в форумі (коментарів: 56)

Gigabyte та MSI теж тестують 24- та 48-гігабайтні модулі DDR5 на платах AMD X670E

Минулого тижня компанія ASUS, нехай і через неофіційні канали, випустила перші прошивки для материнських плат AM5 з підтримкою 24- та 48-гігабайтних модулів оперативної пам'яті DDR5. Аналогічні прошивки також тестують конкуренти: Gigabyte та MSI. Обидва виробники днями похвалилися роботою нових планок на системних платах з чіпсетом AMD X670E.

AM5

У продаж 24- та 48-гігабайтні модулі DDR5 надійшли зовсім недавно. Однією з перших їх випуск налагодила корпорація Micron Technology, яка виробляє власні мікросхеми DRAM. Якщо говорити про оверклокерські рішення, то дуже оперативно їх підготувала компанія Corsair, а зараз аналогічні продукти представили й інші вендори, наприклад, G. Skill.

AM5

Використовувати такі планки ОЗП без проблем можна на платформі Intel LGA1700, тоді як AM5 виявилася до них не готова. Підтримка вищезазначених модулів DDR5 на платах AMD X670(E) та B650(E) буде реалізована у нових прошивках UEFI на базі AGESA версії 1.0.0.7. Очікується, що вони будуть опубліковані на сайтах виробників вже наступного місяця, проте офіційної інформації щодо цього поки що не надходило.

AM5

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 15)