Вийшов пакет драйверів GeForce 531.41 WHQL із підтримкою нових ігор

Nvidia виклала у вільний доступ свіжий Game Ready драйвер. Випуск GeForce 531.41 WHQL містить оптимізації для нових ігор з підтримкою DLSS 2, включаючи бета-версію Diablo IV, The Last of Us Part I, Smalland: Survive the Wild та Deceive Inc, а також Resident Evil 4 Remake та оновлення Forza Horizon 5, яке принесло підтримку технології DLSS 3.

The Last of Us Part I

Ще одним нововведенням драйвера стала підтримка прев'ю режиму Ray Tracing: Overdrive для рольового бойовика Cyberpunk 2077. Судячи з усього, великі видання незабаром почнуть працювати над його оглядами. Пересічним геймерам цей режим стане доступним 11 квітня з виходом патчу 1.62. З-поміж усунених проблем можна виділити нестабільну роботу додатків Adobe та графічні артефакти в Forza Horizon 5.

Завантажити актуальний пакет драйверів для «зелених» відеоадаптерів можна скориставшись пошуком на сайті Nvidia або через GeForce Experience. Супутня документація до випуску GeForce 531.41 WHQL доступна за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Зловмисники зламали YouTube-канал Linus Tech Tips

Зловмисникам вдалося зламати кілька YouTube-каналів Linus Media Group. Йдеться про Linus Tech Tips, Tech Quickie та TechLinked. Це одні з найбільших каналів, присвячених електроніці та комп'ютерному «залізу». На них підписано 15,3 млн, 4,2 млн та 1,8 млн осіб відповідно.

Linus Tech Tips

В цей час всі три вищезгадані канали недоступні на YouTube. Однак перед цим зловмисники встигли змінити назви та навіть запустити трансляцію старих відео з Ілоном Маском. Метою хакерів було просування своєї криптовалютної афери. Поки що ні Linus Media Group, ні YouTube не дають коментарів щодо цієї події. Однак, враховуючи аудиторію каналів, адміністрація платформи напевно постарається виправити наслідки злому якнайшвидше.

Linus Tech Tips

Джерела:
TechSpot
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

AMD випустить платформу TR5 та чипи Ryzen Threadripper 7000 у другій половині цього року

AMD вже перевела на мікроархітектуру Zen 4 серверні, настільні та мобільні процесори. Наступним етапом стане реліз високопродуктивних чипів Ryzen Threadripper 7000 та платформи Socket TR5 для робочих станцій. Вони є відповіддю на нещодавно випущені процесори Intel Xeon W-2400/3400 та з'являться у продажу у другій половині цього року. Інформацію про терміни релізу днями підтвердив голова китайського підрозділу ASUS.

Ryzen Threadripper

Процесори AMD Ryzen Threadripper 7000 (Storm Peak), за доступною інформацією, запропонують до 96 ядер на архітектурі Zen 4. Звичайні моделі отримають 4-канальний контролер DDR5 та 64 лінії інтерфейсу PCI Express 5.0, а оснащення PRO-версій буде включати 8-канальний контролер DDR5 та 128 ліній PCI-E 5.0. Тобто AMD, як і Intel, розділить нову платформу на два класи. Можна розраховувати, що процесори Storm Peak також отримають підтримку оверклокінгу.

Ryzen Threadripper

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Драйвер Radeon Adrenalin 23.3.2 оптимізовано для Resident Evil 4 Remake та The Last of Us Part I

Компанія AMD повідомила про доступність завантаження пакета графічних драйверів AMD Software: Adrenalin Edition 23.3.2. Він містить оптимізації для ігор Resident Evil 4 Remake та The Last of Us Part I, реліз яких відбудеться 24 та 28 березня відповідно. Драйвер підходить для дискретних відеокарт серії Radeon RX 400 і новіших, а також мобільних й вбудованих 3D-прискорювачів.

Resident Evil 4 Remake

Крім того, в AMD Software: Adrenalin Edition 23.3.2 додано підтримку нових розширень API Vulkan та виправлено деякі проблеми. Зокрема, усунуті «вильоти» ігор Uncharted: Legacy of Thieves Collection та Genshin Impact, а також спотворення картинки в It Takes Two. Більш детальна інформація доступна на офіційному сайті AMD. Там же приведено посилання для завантаження свіжого відеодрайвера.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Cyberpunk 2077 отримає режим з покращеним трасуванням променів у квітні

У ході конференції GDC 2023 студія CD Projekt Red та компанія Nvidia нагадали про режим Ray Tracing: Overdrive для рольового бойовика Cyberpunk 2077. Він був анонсований ще пів року тому разом із першими відеокартами Ada Lovelace та покликаний забезпечити роботу трасування шляху (Path Tracing). Розробники нарешті визначилися з його датою виходу. Режим Ray Tracing: Overdrive стане доступним 11 квітня з патчем 1.62.

Cyberpunk 2077

Про інші нововведення оновлення 1.62 для Cyberpunk 2077 студія CD Projekt Red розповість дещо пізніше. Ближче до релізу стануть відомі системні вимоги нового режиму, проте вже зараз можна говорити, що насолодитися ним зможуть тільки власники топових відеокарт GeForce RTX 40-ї серії. У їхньому випадку поліпшити плавність геймплею допоможе технологія DLSS 3, яка з'явилася в Cyberpunk 2077 ще взимку.

Обговорити в форумі (коментарів: 117)

Nvidia готує до релізу професійну відеокарту RTX 5000 із процесором AD102

У плани Nvidia на найближче майбутнє входить розширення асортименту не тільки ігрових, але й професійних відеокарт з архітектурою Ada Lovelace. Днями «зелений» чипмейкер представив компактну модель RTX 4000 SFF, продажі якої розпочнуться наступного місяця, та вже почав готуватися до релізу 3D-прискорювача RTX 5000.

RTX 5000

Основою відеокарти Nvidia RTX 5000 послужить урізаний графічний процесор AD102. У ньому компанія відправить «під ніж» обчислювальні блоки та частину контролерів пам'яті, а остаточна конфігурація отримає 15360 ядер CUDA та 256-розрядну шину пам'яті. Відеобуфер буде представлений 32 гігабайтами GDDR6.

RTX 5000

Щодо термінів релізу відеокарти RTX 5000 інформації не надходило. Втім, графічний процесор AD102 виробляється вже деякий час, тому Nvidia може випустити новинку у будь-який зручний момент.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 3)