У Steam стартував весняний розпродаж ігор

У сервісі цифрової дистрибуції Steam сьогодні почався масштабний весняний розпродаж. До наступного четверга, 23 березня, користувачі мають можливість придбати не одну сотню ігор за привабливою ціною — знижки досягають 90%.

Steam

Серед цікавих пропозицій можна виділити Subnautica (знижка 67%), Deep Rock Galactic (-67%), Dying Light 2 Stay Human (-50%), A Plague Tale: Requiem (-35%), Fallout 76 (-60%) та Metro Exodus (-75%). З повним списком ігор зі знижками можна ознайомитись на наступній сторінці.

Нагадуємо, що раніше Valve опублікувала розклад фестивалів та розпродажів у Steam на весь поточний рік. Наступною подією після весняного розпродажу стане «Фестиваль головоломок», який відбудеться з 24 квітня до 1 травня.

Обговорити в форумі (коментарів: 61)

Nvidia працювала над GeForce RTX 4070 Ti у версії Founders Edition

Відеокарта GeForce RTX 4070 Ti надійшла на ринок виключно у модифікаціях вид AIB-партнерів Nvidia. «Зелений» чипмейкер вирішив не випускати версію Founders Edition, проте роботи в цьому напрямку велися. Це підтверджує фото друкованої плати GeForce RTX 4070 Ti FE, опубліковане азійським джерелом.

GeForce RTX 4070 Ti

Нагадаємо, відеокарта GeForce RTX 4070 Ti спочатку мала вийти під маркуванням GeForce RTX 4080 12GB. Вона базується на кристалі Nvidia AD104 та оснащена 12-гігабайтним буфером GDDR6X. Навколо GPU як раз знаходяться шість 2-гігабайтних мікросхем. Схемотехнічний дизайн друкованої плати загалом відповідає іншим моделям Founders Edition, а на торці розпаяно вже звичний роз'єм додаткового живлення 12VHPWR.

GeForce RTXGeForce RTX

Крім того, джерело поділилося світлинами GeForce RTX 4060 (Ti) у модифікації Founders Edition. В цей час важко сказати, чи надійдуть у продаж подібні відеокарти, але, як бачимо, Nvidia розглядає випуск FE-версій. З попередніми характеристиками новинок можна ознайомитись у таблиці нижче.

GeForce RTX 4070 Ti

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 44)

Енергоспоживання Intel Xeon W9-3495X досягає майже 1900 Вт в екстремальному розгоні

Процесори Intel Xeon W (Sapphire Rapids) для платформи LGA4677/W790 вражають не лише продуктивністю, але й рівнем енергоспоживання. Майстри спортивного розгону вже деякий час експериментують із цими «камінцями», наповнюючи базу оверклокерського ресурсу HWBot новими рекордами. Цього тижня відзначився шведський гуру Йон «Elmor» Сандстрем, який тісно співпрацює з компанією ASUS.

Intel Xeon

Під час екстремальної бенч-сесії Elmor експериментував із розгоном флагманського процесора Intel Xeon W9-3495X (56 ядер/112 потоків, 1,9/4,8 ГГц). Йому вдалося «розкочегарити» новинку до 5,5 ГГц по всіх ядрах та завершити бенчмарк Cinebench R23 із 132 220 балами. Це відповідає срібному результату у базі HWBot.org. Втім, найцікавішим виявилося енергоспоживання процесора — максимальний показник становив 1881 Вт! Випарник рідкого азоту при цьому утримував температуру CPU на рівні -90°C.

Тестовий стенд був побудований на базі материнської плати ASUS Pro WS W790E-Sage SE. Використовувалися вісім модулів G.Skill Zeta R5 DDR5 R-DIMM (сумарний об'єм 128 або 256 Гбайт) та два 1600-ватні блоки живлення Super Flower Leadex. Додамо, що рекорд у дисципліні Cinebench R23 на процесорі Xeon W9-3495X був встановлений грецькою командою OGS — 132 484 бали.

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

ASUS похвалилася роботою 192 ГБ оперативної пам'яті DDR5 на платі з логікою AMD X670E

В цей час повну сумісність з модулями оперативної пам'яті DDR5 об'ємом 24 та 48 Гбайт має лише платформа Intel LGA1700. Власники процесорів AMD Ryzen 7000, які вирішили випробувати нові планки, скаржаться на проблеми під час запуску комп'ютера. Виробники материнських плат повинні виправити цю несправедливість у свіжих оновленнях прошивок та, судячи з усього, близькі до завершення робіт.

AMD AM5

Один із представників маркетингового відділу ASUS поділився цікавим скріншотом. Як бачимо, системна плата ROG Strix X670E-E Gaming WiFi та процесор AMD Ryzen 9 7950X вже здатні працювати зі 192 гігабайтами оперативної пам'яті. Конкретно в цьому випадку були використані 48-ГБ модулі Corsair на ефективній частоті 5200 МГц.

ASUS AM5

Очікується, що підтримка 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5 на платформі AMD AM5 буде реалізована у прошивках UEFI на основі AGESA 1.0.0.7. Щодо термінів доступності оновлень, на жаль, інформації не надходило.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

AMD може випустити для платформи AM5 процесори Rembrandt та Phoenix з потужною графікою

Однією з особливостей процесорів Ryzen 7000 для платформи AMD AM5 стала інтегрована графіка RDNA 2-го покоління. Вбудований GPU містить всього два обчислювальні блоки та розрахований на базові завдання, на кшталт прискорення обробки відео, та забезпечує роботу додаткових відеовиходів. Однак інженери AMD працюють над процесорами з більш продуктивною інтегрованою графікою.

AMD Ryzen

Редакція Tom's Hardware звернула увагу, що в конфіденційних документах Gigabyte, які витекли до Мережі минулого року, згадується три сімейства процесорів для настільної платформи AMD AM5. Маркування «Type 2» належить CPU Raphael. Це, наприклад, підтверджує наявність 28 ліній PCI Express 5.0. В той самий час чипи «Type 1» й «Type 3» ще не були представлені офіційно.

AMD Ryzen

Як вважають закордонні колеги, під позначеннями «Type 1» й «Type 3» можуть ховатися гібридні процесори AMD Rembrandt та Phoenix. Обидва сімейства працюють із пам'яттю DDR5 та на сьогодні були представлені лише в ноутбучних модифікаціях. Цілком ймовірно, що незабаром ці «камені» стануть доступними й в конструктивному виконанні AM5.

AMD RyzenAMD Ryzen

Чипи AMD Rembrandt поєднують до восьми ядер Zen 3+ та графічний модуль RDNA 2-го покоління, що налічує до 12 блоків Compute Units (або до 768 потокових процесорів). У розпорядженні топових APU Phoenix є вісім ядер Zen 4 та графіка RDNA 3 на 12 Compute Units. Слабким місцем цих процесорів можна назвати контролер PCI Express. Він забезпечує роботу 20 ліній (проти 28 у Raphael) та підтримує максимум режим PCI-E 4.0.

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

З'явилися перші демонстрації ігрового процесу Exoprimal

Останні роки компанія Capcom успішно розвиває та експлуатує свої відомі ігрові серії, серед яких Resident Evil, Monster Hunter та інші. Але цього року японський видавець планує випустити абсолютно нову гру — це багатокористувацький екшен Exoprimal. Гра є «темною конячкою», але сьогодні в мережі з'явилися перші прев'ю та демонстрації ігрового процесу. Своїми враженнями поділилися ігрові журналісти, які могли спробувати закриту бету. Їм був доступний режим Dino Survival, який поєднує PvE з PvP-елементами. Команда гравців виконує різні завдання на карті, знищуючи динозаврів та захищаючи цілі, періодично змагаючись один з одним.

Бої бадьорі, але дизайн локацій простий — вони занадто лінійні. Також це очевидна гра-сервіс, де все побудовано навколо прогресії та прокачування.

З 17 по 19 березня відбудеться відкрите бета-тестування Exoprimal. А реліз фінальної версії відбудеться 14 липня на PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One та на PC. У Steam гра доступна за ціною у 1999 грн.

Детально про системні вимоги гри ми писали в окремій новині.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Samsung витратить 230 мільярдів доларів на нові заводи у Південній Кореї

Компанія Samsung Electronics озвучила амбітні плани щодо розширення напівпровідникового виробництва в Південній Кореї. Протягом найближчих 20 років компанія інвестує 230 мільярдів доларів у розвиток нових заводів із виробництва мікросхем та пам'яті. Буде збудовано п'ять нових фабрик навколо Сеула. Це дозволить створити найбільшу базу виробництва мікросхем.

Все це є частиною загальної стратегії Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики Південної Кореї (MOTIE). Країна зміцнює національну напівпровідникову індустрію для збереження конкурентоспроможності. Міністерство планує інвестувати 422 мільярди доларів до 2026 року для розвитку шести основних напрямків: виробництво напівпровідників, акумулятори для електромобілів, автономні транспортні засоби, роботи та дисплеї. $260 мільярдів із цієї суми підуть на розвиток напівпровідникового виробництва.

Ці процеси відбуваються на тлі експансії тайванських компаній в інші регіони. Найближчими роками TSMC запустить два заводи в США і два заводи в Японії. Також ми нещодавно писали про плани консорціуму Rapidus запустити у Японії виробництво 2-нм чипів.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

У мультиплеєр Call of Duty: Modern Warfare 2 можна грати безплатно з 16 до 20 березня

Для Call of Duty: Modern Warfare 2 та Call of Duty: Warzone 2 виходить велике оновлення та починається другий сезон. У мультиплеєр Modern Warfare 2 додадуть нову карту Himmelmatt Expo для битв 6v6, новий епізод Special Ops Raid, нові багатокористувацькі режими та інший контент.

Одночасно стартує спеціальна акція із безплатним доступом до мережної гри. Усі охочі можуть грати безплатно в мультиплеєр Call of Duty: Modern Warfare 2 з 16 по 20 березня включно.

Гравцям будуть доступні шість багатокористувацьких карт в різних режимах і перший кооперативний рейд. Гра доступна в сервісах Battle.net та Steam.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Nvidia даруватиме Redfall покупцям GeForce RTX 40-ї серії

Компанія Nvidia спільно з Bethesda Softworks найближчим часом запустить спеціальну акцію. Покупці нових відеокарт GeForce RTX 40-ї серії зможуть отримати код для гри Redfall. Поки що ця акція не оголошена офіційно, але інформацію про це раніше часу опублікував британський ритейлер Punch Technology.

Акція поширюватиметься на десктопні відеокарти GeForce RTX 4090, RTX 4080 та RTX 4070 Ti, на готові ПК з такими відеокартами й ноутбуки з GeForce RTX 4080/4090 Laptop. При цьому покупці отримають спеціальне видання «Bite Back Edition». До нього увійде базова гра, Redfall Hero Pass з доступом до двох нових героїв, особливі скіни на зброю та спорядження, а також спеціальний набір мисливців на вампірів.

У рекламному матеріалі згадується, що гра підтримуватиме трасування променів, масштабування Nvidia DLSS 3 та технологію Nvidia Reflex. Реліз Redfall заплановано на 2 травня. У Steam Redfall Bite Back Edition продається за 1999 грн.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 30)