В утиліті CPU-Z v2.05 з'явилася підтримка чипів AMD Ryzen Threadripper 7000

Французька компанія CPUID виклала у вільний доступ свіжу версію утиліти CPU-Z. У релізі 2.05 було додано підтримку процесорів Intel Xeon Sapphire Rapids, лінійки чипів KX-6000G/4 від китайської Zhaoxin, а також платформи AMD Storm Peak, до складу якої увійдуть процесори Ryzen Threadripper 7000.

Ryzen Threadripper

Офіційний дебют чипів Ryzen Threadripper 7000, за доступною інформацією, запланований на вересень цього року. У них компанія AMD перейде на мікроархітектуру Zen 4 та оперативну пам'ять DDR5, а максимальна кількість x86-ядер має зрости до 96 штук. Крім того, новинки можуть запропонувати до 128 ліній інтерфейсу PCI Express 5.0.

Якщо вірити неофіційним джерелам, AMD готує до випуску одразу дві платформи. Перша прийде на зміну sTRX4, поєднуватиме 4-канальну пам'ять DDR5, 64 лінії PCI Express 5.0 та підтримку оверклокінгу. Друга стане наступницею sWRX8, зможе похвалитися 8-канальною DDR5 та 128 лініями PCI-E 5.0, але буде позбавлена можливості розгону. Найближчими суперниками новинок стануть CPU Xeon сімейства Sapphire Rapids.

Ryzen Threadripper

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

У Steam дарують гру Figment

Студія Bedtime Digital Games запустила безплатну роздачу гри Figment, яка вийшла у 2017 році. Це незвичайна мальована пригода з головоломками та битвами. Figment виконана у стилістиці дитячого мультика, але торкається серйозних дорослих тем. Це унікальне поєднання дитячих фантазій, гумору та музики. Варто відзначити, що у гри високі оцінки та рейтинги від гравців.

Гру можна отримати безплатно в сервісі Steam до 9 березня. Цього ж дня виходить продовження Figment 2. Сиквел має безплатний пролог Figment 2: Creed Valley.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Розробники випустили велику демонстрацію Dead Island 2

Dambuster Studios та Deep Silver представили великий геймплейний трейлер гри Dead Island 2. Це продовження відомої action/RPG про винищення натовпів зомбі. Після анонсу у 2014 році гра кілька разів змінювала концепцію та розробників, але тепер перебуває на фінальній стадії.

Події Dead Island 2 розвиваються у зараженому Лос-Анджелесі. Гра виглядає видовищно та криваво. У ролику представлені моменти з початку гри. Герої хвацько нищать зомбі за допомогою ножів, кувалд, пазурів та інших пристосувань. Показано, як можна завдавати шкоди за допомогою вогню та електрики, використовуючи елементи оточення, як підривати зомбі, обвішаних вибухівкою, як поєднувати навички та багато інших нюансів.

Гра надійде у продаж 21 квітня на консолях PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One та Xbox Series. На PC гра буде доступна лише у сервісі Epic Games Store.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Cooler Master та Arctic випустили нові 120-мм вентилятори

Arctic та Cooler Master анонсували надходження у продаж двох нових 120-мм вентиляторів. Перша підготувала до релізу модель P12 Max, а друга — Mobius 120 OC. Обидві новинки використовують крильчатку із зовнішнім кільцем, подвійний підшипник кочення та оптимізовані з прицілом на високий статичний тиск.

Cooler Master

Для вентилятора Arctic P12 Max характерна швидкість обертання від 200 до 3300 об/хв, причому вендор передбачив можливість повного відключення за низького ШИМ-сигналу. Вентилятор забезпечує статичний тиск до 4,35 мм вод. ст. та повітряний потік до 81 CFM (137,6 м³/год). Рекомендована ціна новинки для європейського ринку складає €13.

Cooler Master

Модель Cooler Master Mobius 120 OC функціонує на швидкості до 3200 об/хв, створюючи повітряний потік до 88,1 CFM (149,7 м³/год) при статичному тиску до 4,75 мм вод. ст. В комплект поставки входить кабель із перемикачем, який дозволяє обмежити максимальну швидкість до 2400 об/хв та 1500 об/хв. У продажу Mobius 120 OC з'явиться наступного кварталу з ціною близько €25.

Cooler Master

Джерела:
TechPowerUp
ElChapuzasInformatico

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Steam Deck офіційно підтримує понад вісім тисяч ігор з бібліотеки Steam

За останній рік компанія Valve виконала величезну роботу з перевірки бібліотеки Steam на сумісність із портативною ігровою консоллю Steam Deck. Згідно з даними порталу SteamDB, власники пристрою можуть грати у понад вісім тисяч проєктів. Наголосимо, що йдеться про ті ігри, у працездатності яких переконалися фахівці компанії. Власникам Steam Deck ніщо не заважає встановлювати неперевірені ігри чи проєкти зі сторонніх сервісів (Epic Games Store, GOG тощо).

Steam Deck

Наразі повну сумісність зі Steam Deck мають 2987 ігор з магазину Steam. Ще 5034 проєктам було надано статус «Можна грати», а в категорію «Не підтримується» з тих чи інших причин потрапили 2574 гри. Тут серйозною перешкодою залишаються проблеми, пов'язані з античитерським програмним забезпеченням. Valve має намір перевірити весь каталог ігор Steam, проте, враховуючи кількість проєктів, на це знадобиться чимало часу.

Нагадаємо, що офіційний реліз консолі Steam Deck відбувся у лютому 2022-го. Пристрій базується на однокристальній системі AMD Van Gogh з чотирма x86-ядрами Zen 2 та графічним блоком RDNA 2-го покоління на 8 Compute Units (512 потокових процесорів), а в ролі штатної операційної системи виступає SteamOS 3.0 на основі Arch Linux.

Джерело:
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 11)