Valve оприлюднила розклад фестивалів та розпродажів у Steam на цей рік

Цього року користувачі сервісу цифрової дистрибуції Steam отримають багато можливостей придбати ігри за цікавою ціною. Протягом 2023-го компанія Valve проведе чимало розпродажів та фестивалів. Детальний розклад вона виклала на відповідному ресурсі для розробників й видавців.

Steam

Зараз у Steam проходить «Фестиваль таємниць», присвячений детективним іграм, а найближчою великою подією стане весняний розпродаж, який заплановано на 16-23 березня. Повний розклад виглядає так:

  • весняний розпродаж — з 16 по 23 березня;
  • фестиваль головоломок — з 24 квітня по 1 травня;
  • фестиваль спорту — з 15 по 22 травня;
  • фестиваль новинок Steam — з 19 по 26 червня;
  • літній розпродаж — з 29 червня по 13 липня;
  • фестиваль скрадання — з 24 по 31 липня;
  • фестиваль візуальних новел — з 7 по 14 серпня;
  • фестиваль стратегій — з 28 серпня по 4 вересня;
  • фестиваль пекельної стрілянини — з 25 вересня по 2 жовтня;
  • фестиваль новинок Steam — з 9 по 16 жовтня;
  • фестиваль «Страшно в Steam» — з 26 жовтня по 2 листопада;
  • осінній розпродаж — з 21 по 28 листопада;
  • зимовий розпродаж — з 21 грудня 2023-го по 4 січня 2024 року.

G.Skill анонсувала оверклокерську пам'ять R-DIMM DDR5 для платформи Intel W790

В асортименті G.Skill найближчим часом з'являться комплекти оперативної пам'яті для процесорів Intel Xeon W-2400X та W-3400X. Вони набрані чотирма або вісьмома регістровими модулями (R-DIMM) стандарту DDR5 з ефективною частотою 5600, 6000 та 6400 МГц.

RDIMM DDR5

Лінійка оперативної пам'яті G. Skill Zeta R5 представлена наборами місткістю від 64 Гбайт (4x 16 ГБ) до 256 Гбайт (8x 32 ГБ). Вони працюють при затримках від CL28 до CL32 та підтримують оверклокерські профілі Intel XMP 3.0. Основні характеристики нових комплектів зібрані у таблиці.

RDIMM DDR5

Завдяки восьмиканальному контролеру пам'яті в чипах Intel Xeon W-3400X можна буде досягти вражаючих швидкостей роботи ОЗП. Наприклад, комплект DDR5-6400 у зв'язці з процесором Xeon W9-3495X та материнською платою ASUS Pro WS W790E-Sage SE демонструє в бенчмарку AIDA64 швидкості 303,9 Гбайт/с та 228,4 Гбайт/с (читання та запис).

RDIMM DDR5

У продаж вищеописані набори пам'яті надійдуть наступного місяця. Рекомендовані ціни будуть оголошені ближче до релізу.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

AMD не поспішає з анонсом Radeon RX 7800, RX 7700 та RX 7600

Наприкінці минулого року компанія AMD вивела на ринок нове покоління відеокарт на архітектурі RDNA 3, яке досі представлене лише топовими моделями Radeon RX 7900 XTX та RX 7900 XT. І найближчим часом анонсу інших відеокарт не буде. Китайські джерела кажуть, що компанія відкладає реліз інших моделей, оскільки намагається вивести на ринок конкурентні рішення за доступною ціною.

Реліз старших відеокарт пройшов із певними накладками. У перших партіях траплялися версії з бракованою випарною камерою, що призводило до перегріву. І в плані продуктивності новинки виявилися слабшими, ніж обіцяли. Особливо ця проблема помітна в іграх із трасуванням променів. AMD посилено працює над програмною оптимізацією під RDNA 3, результатом чого став рідкісний випуск драйверів для минулого покоління відеокарт. Ймовірно, компанія намагається забезпечити оптимальне технічне рішення із якісною програмною підтримкою.

Поки що представлені мобільні Radeon RX 7700S/7600S та RX 7600M. Немає жодних даних про можливі терміни появи аналогічних відеокарт у десктопному сегменті. Хоча по найближчім продуктам NVIDIA регулярно виринає якась нова інформація. При цьому AMD нещодавно сертифікувала сім плат та, ймовірно, представить сім нових графічних прискорювачів до кінця року. Це можуть бути різні варіанти Radeon RX 7800, RX 7700 і RX 7600. Деякі джерела припускають, що AMD відклала анонс нових відеокарт як мінімум до китайського «торгового фестивалю 618», що проходить у червні. Також компанія може анонсувати відразу всі ці моделі одночасно.

Якщо говорити про конкурента NVIDIA, то у квітні очікується анонс GeForce RTX 4070. Також навесні може дебютувати відеокарта GeForce RTX 4060 Ti.

Джерела:
Wccftech
Mydrivers

Обговорити в форумі (коментарів: 70)

На підході ще одна відеокарта GeForce RTX 4090 із «турбіною»

Нещодавно ми розповідали про відеокарту GeForce RTX 4090, обладнану системою охолодження «турбінного» типу. Вона розрахована на використання у системах з обмеженим простором, але, як показали тести, розплачується за порівняно невеликі габарити високим рівнем шуму та температурами. Втім, попит на подібні пристрої є, що підштовхнуло ще одного виробника випустити схожу модель.

GeForce RTX 4090

На цей момент не уточнюється, хто саме з вендорів вирішив випустити чергову GeForce RTX 4090 з «турбіною». Однак маркування на друкованій платі вказують, що новинка може бути витвором Gigabyte. Набір відеовиходів представлений трьома DisplayPort 1.4 та одним HDMI 2.1, а роз'єм додаткового живлення 12VHPWR розпаяний у задній частині карти.

GeForce RTX 4090

Разом із фото було опубліковано детальні специфікації відеокарти. Цілком очікувано, що заводського розгону не передбачено: GPU AD102 працює на boost-частоті 2520 МГц, а відеопам'ять GDDR6X — на 21 ГГц (ефективних). З інших особливостей можна виділити довжину 250 мм та радіатор на основі випарної камери. Штатний рівень TGP дорівнює 450 Вт.

GeForce RTX 4090

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Microsoft додає ШІ-бот у Bing та Edge для мобільних платформ

Два тижні тому компанія Microsoft представила оновлений пошуковик Bing із вбудованим помічником на основі штучного інтелекту, аналогічного ChatGPT. Тепер компанія оголосила про появу такого чат-бота у мобільних версіях додатків Bing та Edge. Попередні версії цих програм вже доступні на платформах iOS та Android.

За статистикою, 64% запитів припадає на мобільні телефони. Тому інтеграція чат-бота в мобільні додатки розширить можливості користувачів для простішого доступу до інформації. Наприклад, якщо ви плануєте поїздку, чат-бот дасть поради, що відвідати, прокладе маршрут та надасть дані для бронювання житла. Можливості чат-бота в мобільній версії ідентичні його функціям у десктопному пошуковику.

Також чат-бот з ШІ буде інтегрований у Skype. Його можна буде додавати до групових чатів, щоб ШІ давав відповіді для всіх співрозмовників. Наприклад, бот може озвучити пропозиції щодо подорожі, дані про погоду під час поїздки та знайти цікаві події у найближчих місцях. Відповідь може бути представлена у вигляді маркерів, у простій короткій формі або у вигляді докладного тексту. Чат-бот розуміє та вміє перекладати понад 100 мов. У майбутньому компанія планує інтегрувати чат-бот додаток для конференцій Microsoft Teams.

Джерело:
Microsoft

Виторг Nvidia за останній рік склав майже $27 мільярдів

Напередодні Nvidia підбила фінансові підсумки четвертого кварталу, який закінчився для корпорації із Санта-Клари 29 січня. Виторг «зеленого» чипмейкера за цей період склала $6 мільярдів, тобто на 21% менше ніж за аналогічний період роком раніше. Чистий прибуток впав більш ніж удвічі — з $3 млрд до $1,4 млрд.

Nvidia

Якщо розглядати показники останні 12 місяців, то виторг Nvidia залишився на тому ж рівні, що і роком раніше — майже $27 мільярдів. Чистий прибуток при цьому впав на 55% — з $9,75 млрд до $4,37 млрд.

У минулому кварталі ключовим напрямком бізнесу Nvidia став випуск прискорювачів для центрів обробки даних. Воно і не дивно, враховуючи зростаючу популярність чат-ботів та інших нейромереж. У листопаді-січні відповідний підрозділ приніс «зеленим» $3,6 млрд виторгу. Це вдвічі більше за показники ігрового підрозділу, який довгий час формував левову частку доходів Nvidia.

Nvidia

Якщо говорити про інші напрямки бізнесу, то професійна графіка принесла «зеленим» $226 мільйонів (-65%) виторгу, автомобільний підрозділ прозвітував про $294 млн (+135%), а на продажі OEM-продукції Nvidia отримала $84 мільйонів (-56%). Поточний квартал Nvidia розраховує завершити із виторгом близько $6,5 млрд.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Розігнаний Intel Xeon W9-3495X набрав понад 128 тисяч балів у Cinebench R23

Найближчим часом на нас чекає чимало оверклокерських рекордів за участю процесорів Xeon W-2400 та W-3400. Зразки нових «камінців» та материнські плати LGA4677 вже були відправлені партнерам Intel та майстрам спортивного розгону, які відразу ж розпочали дослідження їхнього потенціалу. Зокрема, своїми враженнями від HEDT-процесорів Sapphire Rapids поділився відомий ентузіаст Роман «Der8auer» Хартунг.

Intel Xeon

Der8auer побував в оверклокерській лабораторії Intel, де йому пощастило особисто випробувати топовий Xeon W9-3495X. Цей процесор, нагадаємо, пропонує 56 ядер із підтримкою Hyper-Threading, 105 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня та працює на частоті від 1,9 до 4,8 ГГц. Головна «фішка» новинки — розблокований на підвищення множник.

Під час свого візиту Роману вдалося протестувати Xeon W9-3495X у Geekbench 5 на частоті 4,2 ГГц для всіх ядер. У такому режимі процесор набрав 53 817 балів, що на 12% більше рекордного показника AMD Threadripper Pro 5995WX. Енергоспоживання системи в ході тестування знаходилося в діапазоні від 300 до 650 Вт, а піковий показник склав вражаючі 1097 Вт.

Intel XeonIntel Xeon

Intel Xeon

В той самий час південнокорейський гуру оверклокінгу Safedisk провів екстремальну бенч-сесію з використанням рідкого азоту. Він зумів «розкочегарити» Xeon W9-3495X до 5,2 ГГц по всіх ядрах, що дозволило завершити бенчмарк Cinebench R23 з показником понад 128 тисяч балів. Основою бенч-стенду послужила материнська плата ASUS Pro WS W790E-Sage SE.

Intel Xeon

Обговорити в форумі (коментарів: 11)